WWDC2013: iOS 7 in OS X 10.9

WWDC2013: iOS 7 in OS X 10.9

0
David Praznik, 26. May 2013 v Novice z značkami apple, wwdc.

Ker smo o WWDC2013 že poročali, vam tokrat ponujamo nadgradnjo novice, ki je potrjena s strani Appla: prisotni na dogodku si bodo lahko v živo ogledali novi različici operacijskih sistemov iOS 7 in OS X 10.9 in njunih funkcij.

Govori se, da naj bi grafično uporabniški vmesnik za iOS spremenili in da naj bi dobil bolj sploščen flat videz. Spremenjene naj bi bile tudi ikone in privzeti iOS programi. Smernice naj bi nakazoval app Podcasts. Uporabniki naj bi dobili tudi Quick Settings Access Panel, ki naj bi bil podoben SBsettings.

OS X 10.9, katerega delovno ime je Cabernet, se naj bi še bolj približal mobilni različici iOS. Izboljšav bodo deležne številne funkcije, ki so posvečene naprednejšim uporabnikom. Finder bo po novem poleg iskanja s pomočjo značk, omogočal tudi močno želene zavihke (tabs). Prenovljen bo tudi spletni brskalnik Safari, ki bo omogočal izboljšano nalaganje spletnih strani, večjo hitrost in odzivnost ter učinkovitost. Uporaba celozaslonskih aplikacij ob hkratni uporabi več zaslonov je tudi ena od novosti, potrdil pa jo je Craig Federighi. Grafično uporabniški vmesnik v OS X 10.9 bo tudi deležen prenove, a ne bo tako velika. Če bo Cabernet imel omogočeno virtualno pomočnico Siri, še ni znano. Naslednja možna funkcija je hitro izbiranje med programi, ki jo uporabniki sistema iOS poznamo kot večopravilna možnost, ki jo koristimo za preklapljanje med programi z dvojnim pritiskom na gumb Home. Ta funkcija bi v OS X bila zelo koristna, saj bi programi v ozadju zamrznili, program v ospredju pa bi izkoriščal dodeljeno moč strojne opreme. To funkcijo bi močno občutile baterije v prenosnikih MacBook Pro in MacBook Air, saj bi se trajanje že tako odlične baterije še povečalo.

Letos so bile karte razprodane v dveh minutah!

Vir in foto: osxdaily.com, r/Design


Posreduj članek naprej