Seznam avtorjev

David Praznik

Ustanovitelj in glavni urednik projekta Jabolko.org, Apple Certified Support Professional, pisec ter navdušenec Apple-ovih rešitev. Skrbi za organizacijo in ideje. Je ideator in oblikovalec, ki lepim stvarem daje uporabno vrednost.

Število objav: 425

Nejc Žorga Dulmin

Nejc je inženir multimedije, ljubitelj tehnologije in avtor bloga produktiven.si. Profesionalno se ukvarja z gradnjo e-tečajev in e-izbraževanja. Dnevno spremlja novice povezane z Applom in znanostjo, našli pa ga boste tudi s slušalkami v ušesih pri poslušanju podcastov in avdioknjig, brez katerih mu živeti ni.

Število objav: 278

Klemen Tominšek

Klemen Tominšek je grafični oblikovalec z desetletnimi izkušnjami in je zaposlen pri največjem slovenskem založniškem podjetju. Prav tam se je okužil z NeXT in Macintosh sistemi, ki jih uspešno malikuje še dan današnji. Skuša diplomirati na fakulteti za multimedije in je trenutno vpisan na visoki šoli za design. Je Apple Certified Support Professional.

Število objav: 73

Uredništvo Jabolko

Zasedba uredništva Jabolko.org

Število objav: 68

Gregor Vuk

Gregor Vuk je študent komunikacijskih študij na Fakulteti za družbene vede. Navdušenec nad filmsko umetnostjo, popkulturo in digitalno tehnologijo se ljubiteljsko ukvarja tudi z digitalno fotografijo. Zanimajo ga nove stvari z različnih tematskih področij. V živo vas bo verjetno izzval na šahovski dvoboj ali razpravo o prihodnosti digitalnih medijev.

Število objav: 41

Janez Starc

Janez J. Starc je dolgoletni uporabnik in navdušenec nad Apple izdelki ter zanesenjak. Ima izkušnje s prav vsemi Applovimi operacijskimi sistemi. V svoji zbirki hrani edinstvene računalniške modele kot so Apple II, prvi Macintosh, Lisa 2, NeXTcube in Applov PowerMac Cube G4.

Število objav: 41

Tomaž Žlender

Je programer spletnih strani, občasni pisec in navdušujoč Apple uporabnik. Programiral je prvo različico jabolko.org in razvijalci.si.

Število objav: 17

Boris Car

Boris Car je študent anglistike na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Je prevajalec in lektor. Na portalu skrbi za prevode ali lekture daljših (zahtevnejših) člankov. Velik del prostega časa posveča igranju v Šentjakobskem gledališču Ljubljana.

Število objav: 5

Katerina Tomsič

Mama, veterinarka in veterinarska anesteziologinja za pse in mačke ter navdušena gorska kolesarka, ki pri Jabolko.org skrbi za dokumentacijo. Občasno napiše kakšen članek, vsakodnevno pa skrbi za svoj Instagram projekt Billy’s daily pose.

Število objav: 4

Matija Urh

Matija je zaprisežen uporabnik Apple-ovih produktov, po ambicijah pa je elektrotehnik-avtomatik-robotik. Ko se ne ukvarja s kakšnin novim projektom na Arduinotu, zapiše kaj zanimivega na svoj blog ali pa še rajši, skoči v naravo.

Število objav: 3

Thomas Bergant

Thomas Bergant se v prostem času ukvarja predvsem z vsem, kar se tiče tehnike. Z nekaj prijatelji že precej let sodeluje pri ustvarjanju portala o mobilni telefoniji mobile.si, pred tem pa je nekaj let pomagal pri soustvarjanju vsebin na portalu mobisux.com. Zaposlen je v podjetju Panteon Group d.o.o., ki se ukvarja z računalniško izmenjavo dokumentov, tako da se v bistvu delo in prosti čas vrti okoli računalnikov, komunikacij, programske in strojne opreme.

Število objav: 3

Iztok Dimc

Iztok Dimc, fotograf in samostojni novinar, z dvajsetletno zgodovino v slovenskih medijih. Spremlja oblikovanje, tehniko in naprave. Kakopak Applove. Galerijo fotografij najdete na naslovu iztokdimc.com, občasno pa se s kakimi bistrimi oglaša tudi na twitter.com/iztokdimc.

Število objav: 2

Oto Brglez

Freelance Ruby, PHP Developer in spletni arhitekt, ki je odigral odločilno vlogo pri programerskem delu razvoja Jabolko.org v2.

Število objav: 2

Boris Herman

Apple Certified Master Trainer

Število objav: 2

Jan Ferme

Jan je navdušen nad novo tehnologijo, zadnje čase še posebej nad izdelki Apple, ki jih v prostem času tudi popravlja. Vso novo tehnologijo skuša presojati kritično, saj ima vse dobre in slabe strani.

Število objav: 1

Vid Berce

Vid je absolvent na fakulteti za elektrotehniko smer telekomunikacije. Veselijo ga električna vezja, načrtovanje vezij, mikroprocesorji, brezžični moduli, programiranje v različnih okoljih. Velikokrat pa ga noge ponesejo tudi v hribe in plezališča.

Število objav: 1

Marko Milost - McLion

V delovnem času odgovorni urednik lokalnih spletnih medijev in vodja razvojnih projektov, v prostem času web developer. Linux entuziast, ki je pred leti kot del malega eksperimenta stopil v jabolčni svet in kmalu ugotovil, da PC-ji ustvarjajo samo nepotreben stres in se jim od takrat uspešno izogiba. Zaprisežen podpornik odprtih standardov in odprte kode.

Število objav: 1

Matjaž Štrancar

Matjaž Štrancar, inženir multimedije, je svobodni informacijski delavec in profesionalni pisec računalniških priročnikov ter tudi avtor več sto člankov s pretežno IT tematiko, ki so bili objavljeni v številnih slovenskih revijah in časopisih.

Število objav: 1