Apple prenovil Mac mini

Apple prenovil Mac mini

0
Uredništvo Jabolko, 21. July 2011 v Novice z značkami mac-mini.

Apple je posodobil računalnik Mac mini z naslednjo generacijo procesorjev Intel Core, ločeno grafiko, s tehnologijo hitrega prenosa podatkov Thunderbolt in Lionom, najnaprednejšim operacijskim sistemom na svetu. Novi Mac mini ima do dvakrat boljše procesorske in grafične zmogljivosti kot predhodna generacija, pri tem pa ohranja presenetljivo kompaktno aluminijasto obliko.

»Mac mini prinaša hitrost in razširljivost, zaradi katerih je idealen za delovno mizo, dnevno sobo ali pisarno,« je dejal Philip Schiller, Applov višji podpredsednik za globalno trženje izdelkov. »S hitrejšimi procesorji, zmogljivejšo grafiko in Thunderboltom v kompaktnem aluminijastem ohišju je Mac mini bolj vsestranski kot kdajkoli.«

S stranicami dolžine vsega 19,5 cm in 3,5 cm višine je Mac mini ohranil kompaktno obliko iz aluminija, pri tem pa ponuja izvrstno zmogljivost in grafiko. Na voljo je v treh različnih konfiguracijah z najnovejšimi dvojedrnimi procesorji Intel Core i5 ali Intel Core i7, ločeno grafiko AMD Radeon HD 6630M ali kot štirijedrna strežniška konfiguracija s procesorjem Intel Core i7. Zasnovan je brez optičnega pogona, zato lahko Mac mini uporablja pogone drugih PC-jev ali Macov, deluje pa tudi z MacBook Airovim SuperDriveom. Naročiti je mogoče tudi različice z do 8 GB pomnilnika, hitrejšim trdim diskom 7200 obr/s in 256 GB diskom SSD.

Mac mini je odslej opremljen s tehnologijo prenosa podatkov Thunderbolt z razširljivostjo, ki uporabnikom Mac minijev doslej ni bila na voljo. S priključkom Thunderbolt je Mac minija mogoče priključiti na zunanje naprave, kot so visokozmogljive shranjevalne enote, diskovna polja RAID in zaslon Apple Thunderbolt, izjemen 68,5-centimetrski (27-palčni) široki zaslon z matriko IPS, ki je odličen za video klice FaceTime HD, brskanje po spletu ter gledanje filmov in fotografij.

Izjemno hiter Wi-Fi omogoča brezžično nalaganje aplikacij iz Mac App Stora, izdelovanje varnostnih kopij z napravo Time Capsule in hitro izmenjavo datotek z uporabo tehnologije AirDrop. Mac mini ima tudi Bluetooth za brezžično povezovanje z zunanjimi napravami in štiri vmesnike USB za enostavno povezovanje z napravami, ki jih uporabljamo vsak dan.

Nov Mac mini ostaja najbolj energijsko učinkovit namizni računalnik na svetu, saj ustreza zahtevam standarda Energy Star 5.2 in dosega status EPEAT Gold. Mac mini je izdelan iz aluminija, ki ga je mogoče reciklirati, uporablja komponente in žice brez PVC-ja, ne vsebuje bromiranih zaviralcev ognja, sistem je zasnovan za učinkovito izrabo materialov, prav tako tudi embalaža.

Vsak nov Mac mini je opremljen z operacijskim sistemom OS X Lion, najnovejšo različico najbolj naprednega operacijskega sistema na svetu, ter aplikacijami iLife za ustvarjanje in deljenje čudovitih fotografij, filmov in glasbe. Lion Macu prinaša več kot 250 novosti, vključno s kretnjami Multi-Touch, sistemsko podporo celozaslonskim aplikacijam, funkcijo Mission Control, inovativnim prikazom vsega, kar teče na Macu, Mac App Storom, najboljšim mestom za iskanje nove programske opreme, vgrajenim v sam operacijski sistem,z Launchpadom, novim domom vseh nameščenih aplikacij, ter s popolnoma prenovljeno aplikacijo Mail.

Mac mini je na voljo v treh različicah: z 2,3 GHz dvojedrnim procesorjem Intel Core i5, z 2 GB pomnilnika in 500 GB trdega diska, mogoče mu je povečati pomnilnik na 8 GB in dodati trdi disk s 750 GB; z 2,5 GHz dvojedrnim procesorjem Intel Core i5, s 4 GB pomnilnika in 500 GB trdega diska, z možnostjo nadgradnje na 2,7 GHz dvojedrni Core i7, do 8 GB pomnilnika in 750 GB trdega diska, dodati ali zamenjati pa ga je mogoče z 256 GB SSD-enoto; z 2,0 GHz štirijedrnim procesorjem Intel Core i7 z operacijskim sistemom Lion Server, 4 GB pomnilnika in dvema trdima diskoma s 500 GB, z možnostjo povečanja pomnilnika na 8 GB, namestitve trdih diskov s 750 GB ali dveh SSD-enot s po 256 GB.

vir: apcom


Posreduj članek naprej