Page Not Found*

Page Not Found*

0
Klemen Tominšek, 14. June 2011 v Novice z značkami apple, slovenski-jezik, podpora, splet.

V petek, 10. junija, smo se uvrstili med države, ki prek pooblaščenih partnerjev ponujajo celotno Applovo ponudbo. Maci imajo že pestro zgodovino pri nas, tablici iPad pa se je pred kratkim pridružil še iPhone. Kot kaže je prihod iPada k nam v začetku leta preverjal trg za prihod iPhonov.

Do sedaj so pri Applu poskrbeli samo za spletne strani za podporo v slovenščini. Vstopna stran, ki je namenjena lokalnemu trgu pa ni obstajala, kot je razvidno s slike. Izgleda, da se stvari premikajo na bolje, saj so sedaj slovensko vstopno stran preusmerili na stran namenjeno iPhonu. Žal pa je stran v angleškem jeziku.

Naše podporne strani še niso doživele oblikovne osvežitve, kot se je ravnokar dogodilo glavnim stranem za podporo, se pa izgleda servisna mreža bolj trudi od prodajne. Za edino vsebino v slovenskem jeziku jim gre na tem mestu vsa pohvala.

Upajmo, da bodo naše podporne strani sledile izgled uradnim, ki so tako postale super pregledne in zelo uporabne pri iskanju potrebnih informacij. Samo želimo si, da kmalu sledi tudi vsebina v materinem jeziku, kot so različni dokumenti in datoteke.

Zaradi Applove strategije, da namesto novega modela iPhona, raje zavzamejo večji trg, je rezultat tudi prisotnost na slovenskem trgu. Konec marca je iPhone ponujalo 186 operaterjev, junija pa se je številka povzpela že čez 200.

Računamo, da se s tem kaj kmalu pojavimo tudi na Applovem uradnem seznamu podprtih držav.

Povezave:
Apple (Slovenija)
Apple – Podpora – Slovenija
Apple – Podpora
Apple (Hrvaška)
Prenosi Apcom Hrvaška

*Stran ne obstaja


Posreduj članek naprej