Apple predstavil nove iMace s štirijedrnimi procesorji naslednje generacije

Apple predstavil nove iMace s štirijedrnimi procesorji naslednje generacije

0
Uredništvo Jabolko, 4. May 2011 v Novice z značkami imac, 2011.

Apple je posodobil svoje računalnike iMac z naslednjo generacijo štirijedrnih procesorjev, novo zmogljivejšo grafiko, prelomno tehnologijo Thunderbolt in kamero visoke ločljivosti FaceTime HD. Novi iMaci so do 70 odstotkov hitrejši, nova grafika pa ima do trikrat boljše zmogljivosti kot prejšnja generacija.

»Naši uporabniki so navdušeni nad aluminijastim ohišjem iMacov, krasnim zaslonom in zasnovo vse-v-enem,« je dejal Philip Schiller, višji podpredsednik za trženje v Applu. »S štirijedrnimi procesorji naslednje generacije, zmogljivejšo grafiko, tehnologijo Thunderbolt in HD-kamero FaceTime smo najboljši namizni računalnik na svetu naredili še boljši.«

Novi iMac ima štirijedrni procesor Intel Core i5, kupcem pa je na voljo tudi s procesorjem Core i7 s hitrostjo do 3,4 GHz. Ti procesorji naslednje generacije imajo integriran pomnilniški krmilnik za izjemno odzivnost ter zmogljiv medijski pogon za visokozmogljivo kodiranje in dekodiranje videa. Z novimi grafičnimi procesorji AMD Radeon HD je novi iMac grafično najzmogljivejši namizni računalnik vse-v-enem doslej.

iMac je prvi namizni računalnik na trgu s prelomno tehnologijo prenosa podatkov Thunderbolt. 21,5-palčni (54,61 cm) iMac ima en priključek Thunderbolt, medtem ko ima 27-palčni (68,58 cm) model dva priključka za še večjo razširljivost. Tehnologijo je razvil Intel v sodelovanju z Applom, ponuja pa razširljivost, ki doslej na računalnikih tipa vse-v-enem ni bila mogoča. Thunderbolt odlikujeta dva dvosmerna kanala, vsak s hitrostjo 10 Gb/s, protokol PCI Express pa omogoča povezavo neposredno z visokozmogljivimi zunanjimi napravami, kot so diskovna polja RAID, prek vmesnikov pa podpira tudi naprave FireWire in USB ter gigabitna omrežja Ehternet. Thunderbolt prav tako podpira DisplayPort v zaslonih visoke ločljivosti, z obstoječimi vmesniki pa deluje tudi z zasloni HDMI, DVI in VGA. Tehnologija Thunderbolt je prosto dostopna za vgradnjo v sisteme, kable in naprave, zato se pričakuje, da bo postala privzeti standard za visokozmogljiv prenos podatkov med napravami.

iMac ima vgrajeno kamero visoke ločljivosti FaceTime HD in Applovo inovativno programsko opremo FaceTime za videoklice z ostro sliko širokega formata, ki bo všeč vsej družini. Nova kamera podpira videoklice v visoki ločljivosti med vsemi Maci, ki podpirajo FaceTime HD, prav tako pa tudi klice standardne ločljivosti na iPad 2, iPhone 4, zadnjo generacijo iPod toucha in na druge Mace s procesorji Intel. iMac ima še naprej edinstven videz iz aluminija in stekla, odlikujeta ga izvrsten LED-zaslon visoke ločljivosti z matriko IPS, reža za kartice SD, na voljo pa je z inovativno miško Magic Mouse ali sledilno ploščico Magic Trackpad.

Apple nadaljuje svojo predanost ohranjanju okolja, zato je njegova namizna serija računalnikov vodilna v okolju prijazni zasnovi. iMac ustreza strogim zahtevam standarda Energy Star 5.2 in ima naziv EPEAT Gold.** iMaci imajo zaslone LED brez vsebnosti živega srebra, prekrivno steklo pa ne vsebuje arzena. iMaci uporabljajo komponente in kable brez PVC-ja, ne vsebujejo bromiranih zaviralcev ognja ter so narejeni iz materialov, ki jih je mogoče reciklirati.

Vsakemu Macu je priložen Mac OS X Snow Leopard, najbolj napreden operacijski sistem na svetu, in iLife ’11, Applova inovativna zbirka aplikacij za ustvarjanje in deljenje čudovitih fotografij, filmov in glasbe. Snow Leopard temelji na več kot desetih letih inovacij in vključuje Mac App Store za iskanje uporabnih novih aplikacij za Maca. iLife ’11 prinaša iPhoto z izvrstnim celozaslonskim pogledom za pregledovanje, urejanje in deljenje fotografij, iMovie z zmogljivimi in za uporabo enostavnimi orodji, ki spreminjajo domače videoposnetke v zabavne filmske odlomke, in GarageBand z novimi načini za izboljšanje igranja inštrumentov in izdelavo privlačnih skladb.

21,5-palčni iMac je na voljo v dveh različicah: z 2,5 GHz štirijedrnim procesorjem Intel Core i5, grafiko AMD Radeon HD 6750M in 500 GB trdega diska; z 2,7 GHz štirijedrnim procesorjem Intel Core i5, grafiko AMD Radeon HD 6770M in 1 TB trdega diska. Novi 27-palčni iMac je na voljo v dveh različicah: z 2,7 GHz štirijedrnim procesorjem Intel Core i5, grafiko AMD Radeon HD 6770M in 1 TB trdega diska; z 3,1 GHz štirijedrnim procesorjem Intel Core i5, grafijo MAD Radeon 6970M in 1 TB trdega diska.

Konfiguracije iMacov po naročilu omogočajo izbiro hitrejših procesorjev Intel Core i7 s taktom do 3,4 GHz, trdih diskov s kapaciteto do 2 TB, diskov SSD z 256 GB, dodatnega pomnilnika DDR3 in zaščite AppleCare Protection Plan.

Cene in dobavljivost računalnikov iMac bodo sporočeni naknadno.

vir: apcom


Posreduj članek naprej