Štrudelj #2

Štrudelj #2

0
Nejc Žorga Dulmin, 22. February 2012 v Novice z značkami imac.

O Applu, novicah in govoricah … in še čem.

Hitrejše fotkanje v iOS 5.1

Ena super ne-čisto-potrjena novica za vse, ki konstantno uporabljamo iPhone kot naš fotič. Brazilski blog BlogdoiPhone je objavil posnetek zaslona, kjer se vidi, da je spremenjena funkcionalnost za gumb za fotoaparat, ko imamo iPhone zaklenjen.Kot vemo, je sedaj tako, da lahko iz zaklenjenega zaslona do fotoaparata pridemo tako, da dvakrat kliknemo gumb Domov. Desno od “Slide to unlock” se pojavi gumb za fotič, ki ga tapknemo, in tadaaa, lahko že fotografiramo.

Nova funkcionalnost pa je še hitrejša in učinkovitejša. Finta je v tem, da je gumb za fotič ves čas prisoten na desni strani, kar pomeni, da dvakratno klikanje gumba Domov ni več potrebno (beri: gumb je vesel). Da pa ne bi gumba po nesreči pritisnil, je ta sedaj tak, da ga potegneš navzgor, tako kot za odklep potegneš v desno.

Po tej novici so nekateri zelo hitro izpostavili, kako Apple kopira, saj ima podobno funkcionalnost že Android 4.0 oz. Ice Cream Sandwich. Dajmo se samo spomnit, kako je izgledal Android, preden je bil predstavljen iOS.

iOS 5.1 bo verjetno izdan v začetku marca, nekako istočasno kot iPad 3.

Mountain Lion vs. Puma

Apple je najavil nalednji OS X z imenom Mountain Lion. Vendar pa razen besednega pomena, Mountain Lion nima veliko veze s Pumo, ki je bil Applov Mac OS X 10.1. Gre za nov Applov vzorec, ki so ga zečeli pri iPhonih. Najprej je bil iPhone 3G in leto kasneje iPhone 3GS. Enako se je nato zgodilo z iPhone 4, ki je drugo leto dobil naslednika iPhone 4S. Sedaj se trend nadaljuje z OS X. Leopard > Snow Leopard. In sedaj Lion > Mountain Lion.


Posreduj članek naprej