iLife ’11 s prenovljenimi aplikacijami iPhoto, iMovie in GarageBand

iLife ’11 s prenovljenimi aplikacijami iPhoto, iMovie in GarageBand

0
Uredništvo Jabolko, 21. October 2010 v Novice z značkami ilife, iphoto, imovie, garageband.

Apple je predstavil iLife ’11, popolnoma prenovljeno različico programske opreme, ki uporabnikom računalnikov Mac omogoča ustvarjanje in deljenje fotografij, filmov in glasbe. iPhoto ’11 ima popolnoma novo podobo, osupljiv celozaslonski prikaz Obrazov (Faces), Krajev (Places) in Dogodkov (Events). iMovie ’11 še bolj poenostavlja urejanje videov in izdelavo zabavnih filmskih napovednikov, ki jih je mogoče enostavno objaviti na spletu. GarageBand ’11 predstavlja nove načine izboljšanja igranja inštrumentov in izdelave odličnih pesmi s funkcijama Flex Time in Groove Matching. iLife ’11 je priložen vsakemu novemu Macu, na voljo pa bo tudi obstoječim uporabnikom.

»iLife slovi kot najboljša zbirka aplikacij za digitalni življenjski slog na svetu, iLife ’11 pa jih je še izboljšal,« je dejal Steve Jobs, predsednik uprave Appla. »iLife omogoča enostavno izdelavo knjig in razglednic, ustvarjanje čudovitih filmskih napovednikov iz lastne zbirke videov in objavo na spletu, prav tako pa poskrbi, da bo vaša skupina zvenela še boljše in da se boste naučili igranja klavirja ali kitare.«

iPhoto ’11 prinaša osupljive celozaslonske prikaze, ki izkoriščajo Macov izjemen zaslon za brskanje, urejanje in prikazovanje fotografij. Deljenje fotografij je v iPhoto ’11 enostavnejše kot kdajkoli, bodisi da jih pošiljamo po elektronski pošti z eno od osmih čudovitih predlog, z enim klikom objavljamo na Facebooku, bodisi prikazujemo v celozaslonskem načinu z eno od 12 profesionalno oblikovanih diaprojekcij. iPhoto ’11 odlikuje popolnoma nov pristop k izdelovanju knjig in razglednic s sijajnim vrtljivim vmesnikom, inteligentnim oblikovanjem knjig in knjižno polico, kjer so prikazani vsi projekti. Nova funkcija izdelave razglednic omogoča združevanje fotografij in besedil z elegantnim dizajnom za ustvarjanje edinstvenih poročnih vabil, voščilnic in naznanil.

iMovie ’11 pomaga iz domačih videoposnetkov ustvarjati originalne napovednike po vzoru hollywoodskih filmov, zabavne za gledati in deliti z drugimi. Na izbiro je 15 različnih žanrov, kot so pustolovščina, romantična komedija in epska drama, vsak pa ima edinstvene naslove, grafiko in kinematografsko zvočno podlago. Nova zmogljiva orodja poenostavljajo uravnavanje zvoka in vnašanje sofisticiranih vizualnih učinkov, kot so fleš in zamrznitev, ponovno predvajanje in skoke med izseki z enim samim klikom. Orodje People Finder analizira posnetke in označi dele z osebami, ki jih je mogoče uporabiti kot izseke napovednika ali filma. iMovi ’11 prinaša tudi izvrstne nove predloge, s katerimi so videi lahko videti kot profesionalna poročila ali športne reportaže.

GarageBand ’11 prinaša dva nova načina za popravljanje ali spreminjanje tempa posnetkov. Flex Time omogoča premikanje, daljšanje ali krajšanje posameznih not s klikom na del zvočnega zapisa, ki ga želimo spremeniti, brez vpliva na preostanek posnetka. Groove Matching omogoča izbiro katerekoli avdiosledi za osnovno ritmično sled, vse druge sledi pa se bodo prilagodile njenemu ritmu. GarageBand ’11 prinaša sedem novih kitarskih ojačevalcev z avtentičnim zvokom, pet novih zabavnih kitarskih efektov in 22 novih začetnih učnih ur klavirja in kitare. Nova funkcija »Kako sem igral?« posluša naše igranje, označuje napake in sledi našemu napredku ter nam tako pomaga postati boljši glasbenik.

Več o iLife pa preberite tukaj.

vir: apcom


Posreduj članek naprej