Posodobljen iPhoto in odpravljene težave s fonti

Posodobljen iPhoto in odpravljene težave s fonti

0
Klemen Tominšek, 27. April 2011 v Novice z značkami iphoto, fonts, osx.

Včasih je modreje počakati s pomembnimi posodobitvami, ker se v novih izdajah rado primeri kaj skrajno nepričakovanega. In v zadnji posodobitvi Mac OS 10.6.7 se je zgodilo ravno to, česar se oblikovalci najbolj bojimo, težave s fonti.

Pojdimo lepo po vrsti, saj je Apple prvo posodobil program iPhoto, ki je del najnovejše iLife ’11 zbirke. iPhoto sedaj nosi oznako 9.1.2, ki izboljšuje stabilnost delovanja in pa odpravlja manjše napake. Gre za kozmetične izboljšave uporabniške izkušnje, ker nekatere funkcije niso pravilno delovale, npr: povečava, skrivanje, boljše iskanje. Ostali popravki se pa tičejo izboljšanih foto knjig, ki so aktualne le v Ameriki. Celoten spisek je na voljo na Applovi strani.

Pomembnejša novica za oblikovalce, tipografe, spletne programerje in vse, ki se srečujejo z različnimi OpenType pisavami, da so pri Applu odpravili nadležno težavo, ki se je pojavila po posodobitvi na najnovejšo različico sistema. Pri tiskanju dokumentov ali pri prikazovanju datotek s programom Preview je prihajalo do nepravilnosti. Prav tako so imele PDF aplikacije drugih proizvajalcev težave z odpiranjem datotek z omenjenimi OpenType fonti.

Prenos:

iPhoto 9.1.2
Posobitev tipografij za Snow Leopard


Posreduj članek naprej