Novosti in posodobitve po Applovem posebnem dogodku

Novosti in posodobitve po Applovem posebnem dogodku

0
David Praznik, 8. March 2012 v Novice z značkami itunes, posodobitev, ilife, ios, iphoto, iwork.

iPhoto, iWork in iLife za iOS

Ena pomembnejših novosti za iOS naprave je zagotovo iPhoto. Marsikdo se bo vprašal, čemu ga sploh potrebujem? A glede na čudovite ponujene funkcije, s katerimi lahko obdelujemo fotografije neposredno na iPhonu ali (še bolje) na iPadu (Retina Display), se bo za ta program odločilo veliko uporabnikov. Cena je 3,99 EUR. Posodobljena sta tudi paketa iWork in iLife. Za vse, ki si lastimo licenco od prej, je posodobitev brezpačna, ostali pa bodo za vse tri (Pages, Keynote, Numbers) morali odšteti 7,99 EUR (za vsak app). Podobno velja za iLife, le da bo za GarageBand, iMove, če seveda nimate licence že od prej, potrebno odšteti po 3,99 EUR. Vsi omenjeni programi so prilagojeni čudovitemu Retina Displayu tako za iPhone kot za iPad 3.
iWork: Pages, Keynote, Numbers.
iLife: iPhoto, GarageBand, iMovie.

iOS 5.1

Prva novost v iOS 5.1, ki jo bomo uporabniki iOS naprav zagotovo opazili takoj, je možnost bližnice, ki nam omogoča enostaven in hiter dostop do kamere. Ikona, ki s podrsom gor/dol omogoča pomik v okolje kamere, se nahaja na zaslonu za zaklep (Lock Screen), desno od drsnega gumba za odklep.

Tudi Camera je bil deležen prenove (velja za iPad), ki po novem omogoča samodejno zaznavanje obrazov v kadru (slednje velja za iPad in iPhone). Fotografije je po možno sedaj odstraniti neposredno iz Photo Streama. Odstranjena je napaka, ki je pri določenih uporabnikih povzročala hitrejše praznjenje baterije, ter izpad zvoka med telefonskim pogovorom. Naprave je možno posodobiti preko iTunes ali pa posodobitev zaženemo kar na napravi v Settings > General > Software Update. Po posodobitvi se vrnite v kategorijo Updates, ker vas bo tam čakala posodbitev še za iBooks, Find My iPhone, Remote, Find My Friends …. Tudi o trikih bomo še govorili.

iPad 1
iPad 2 Wi-Fi
iPad 2 GSM
iPad 2 CDMA
iPad 2,4
iPhone 3GS
iPhone 4 GSM
iPhone 4 CDMA
iPhone 4S
iPod touch 3G
iPod touch 4G
iPad 3 Wi-Fi
iPad 3 GSM
iPad 3 CDMA
Apple TV 2 (9B179b1)
Apple TV 3 (9B179b1)

iTunes 10.6

Ker smo pred nekaj dnevi posodobili OS X Leva, je danes čas za iTunes 10.6. Po novem podpira 1080p videe, katerih resolucija je enaka tistim na Apple TV, o katerem bomo še govorili. Novost je tudi možnost ponovnega ogleda že kupljenih filmov ali TV oddaj, kar pomeni enkrat kupi in glej kadarkoli/kolikokrat želiš. S klikom na Jabolko (levo zgoraj) izberemo Software Update.
iTunes 10.6

Ostalo

  • iOS 5.1 posodobitev omogoči 4G podporo na iPhonu 4S (velja samo za omrežje AT&T).
  • Applov posebni dogodek je na voljo na tem naslovu.

Posreduj članek naprej