Jabolko.org: poročilo za leto 2012

Jabolko.org: poročilo za leto 2012

0
Katerina Tomsič, 11. April 2013 v Novice z značkami simobil, porocilo.

Oddaja uradnih poročil in podobnih obveznosti za preteklo leto je mimo. Odločili smo se, da tudi bralcem in uporabnikom Jabolko.org razkrijemo kaj se je dogajalo v ozadju jabolko.org v letu 2012.

V preteklem letu si je uredništvo zadalo cilj, da bo objavljen vsaj en članek na dan v tednu (od ponedeljka do četrtka), petek, vikendi in prazniki so bili namenjeni občasnim objavam pomembnih novic. Tudi takrat, ko je bilo zatišje s strani Appla, smo se potrudili, da smo redno objavljali zanimive in uporabne vsebine. Zaradi rednega dela angažiranih piscev člankov, rešitev v obliki vodičev in novic, predvsem Davida Praznika in Nejca Žorgo Dulmina lahko trdimo, da jabolko.org predstavlja največjo bazo znanja in člankov o Applu v slovenskem jeziku. In še raste. Poleg objav se uredništvo trudi reševati probleme posameznikov (nanašati se morajo na Applove izdelke), ki vprašanja naslavljajo preko e-pošte, vendar večino tem skupaj odpremo na forumu, tako da so rešitve, ki jih podamo dostopne vsem uporabnikom. Najzanimivejše teme objavimo na blogu.

Redna objava na strani je omogočila, da Jabolko.org živi in na tak način zbuja zanimanje tudi s strani naših oglaševalcev, ki so koristili oglasni prostor. Na ta način je jabolko.org pridobilo sredstva, ki jih je doniralo Zvezi prijateljev mladine Slovenije za uresničitev nekaterih izobraževalnih programov.

Za leto 2012 se zahvaljujemo vsem, ki ste s svojimi mejli, tviti in komentarji prispevali ideje za vsebino. Zahvala gre Janezu Starcu, ki nam je tudi v letu 2012 razkrival zgodovino Apple-a v Sloveniji in predstavil zanimive osebnosti.

Zahvaljujemo se oglaševalcem, podjetju EPL za enomesečni zakup oglaševalskega prostora, predvsem pa podjetju SiMobil, ki je z rednim oglaševanjem na jabolko.org priskrbel večino sredstev, ki smo jih donirali Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Zahvala in pohvala gre tudi Tini Koren (Zenith Optimedia), ki je skrbela za ažurnost SiMobilovih oglasov in komunikacijo med nami. Zahvaljujemo se vsem uporabnikom in bralcem, ki komentirate, všečkate in delite vsebine iz jabolko.org.

Jabolko.org je nastal z namenom tako združevanja slovenskih uporabnikov tehnologij podjetja Apple kot medsebojne pomoči. V preteklih letih, še posebej v letu 2012 je bil ta namen izpolnjen. Res smo veseli, da smo lahko tudi v teh težkih časih pridobili sredstva in jih namenili otrokom in mladini. Jabolčni pozdrav, se beremo.


Posreduj članek naprej