iPhone 5: od danes na voljo pri Si.mobilu

iPhone 5: od danes na voljo pri Si.mobilu

0
David Praznik, 28. September 2012 v Novice z značkami iphone, slovenija, simobil.

Z današnjim dnem je v Sloveniji na voljo iPhone 5 in če ste zjutraj imeli kanček sreče, ga že imate doma. Poleg Slovenije je iPhone 5 od danes na voljo še v Avstriji, Belgiji, Češki republiki, Danski, Estoniji, Finski, Madžarski, Irski, Italiji, kneževini Liechtenstein, Litvi, Luksemburgu, Nizozemski, Novi Zelandiji, Norveški, Polski, Portugalski, Slovaški, Španiji, Švedski in Švici.

Otvoritvena dogodka, ki ju je pokrival Si.mobil, sta se odvijala v Mariboru in Ljubljani.

V prvem krogu prodaje je bila količina izredno omejena. Tokrat celo bolj kot lansko leto, ko smo dogodek zapustili zadnji. Politika Appla je namreč ta, da zaradi rekordnega povpraševanja in prodaje, sicer omogoči prodajo izdelka po celem svetu pa čeprav v majhnih količinah.

Količino iPhonov 5 za Slovenijo so razdelili med Ljubljano in Maribor, kar je na trgovino zneslo nekaj več kot 20 aparatov. Tudi prodaja je stekla rekordno hitro, saj so v prve pol ure prodali vso zalogo. Po neuradnih podatkih je na Čopovi ulici v Ljubljani čakalo približno 100 iPhona željnih uporabnikov.

Prve čakajoče na Čopovi ulici v Ljubljani so Simobilovci spremljali že od polnoči, druženje pa je zaznamovala prava evforija. Tisti, ki smo bili takrat budni, smo lahko tudi preko omrežja Twitter spremljali prve vtise vključno z obvestilom o razprodani zalogi, ki je bilo do ostalih čakajočih in kasnejših prišlekov poštena poteza s strani @simobil. Tudi tokrat se je izkazalo, da so družabni mediji igrali največjo vlogo v celotni iPhone evforiji.

Že v sredo je bil na voljo sistem za rezervacijo iPhona 5 za prihodnje pošiljke. Tudi tam je po navedbah podjetja Si.mobil seznam vpisanih že dolg, zato uporabnikom priporočajo, da se čimprej vpišejo na seznam. Kdaj bodo telefoni znova v prodaji, bo znano predvidoma prihodnji teden.

Utrinki iz Ljubljane


Vrsta čakajočih na Čopovi v Ljubljani


Prvi kupec iPhona 5 v Ljubljani.


Prvi kupec iPhona 5 v Ljubljani z Boštjanom Škufca Zaverškom, direktorjem prodaje na Si.mobilu.

Utrinki iz Maribora


iRomantika v vrsti čakajočih v Mariboru.


Prvi kupec iPhona 5 v Mariboru.


Prvi kupec iPhona 5 v Mariboru z Danilom Mihajlovićem, vodjo prodajnega centra na Glavnem trgu v Mariboru

Foto: Žiga Intihar (Ljubljana in naslovna), Andrej Križ (Maribor).


Posreduj članek naprej