iPhone 4S in lepo je biti zadnji

iPhone 4S in lepo je biti zadnji

0
David Praznik, 29. October 2011 v Novice z značkami iphone, simobil.

Večer pred evropskim dogodkom, ko smo slovenci prvič istočasno z ostalimi EU državami lahko kupili novi iPhone, sem imel kratko iMessage debato s Klemnom in Nejcem, v kateri smo premlevali, kdaj bi se naslednji dan najbolj splačalo biti pred trgovino. Ker ne maram čakalnih vrst, sem razmišljal, da bi nakup opravil v soboto, a sem si na koncu le premislil in odločil da grem.

Z idejo, da počasi prepešačim pot do Čopove, sem se zjutraj odpravil v mesto, a sem na poti srečal devetko, ki me je pripeljala do pošte. Tja sem prispel malo prej kot sem načrtoval in med hojo izza ovinka začudeno opažal, da pred frizerjem stoji več ljudi, kot sem jih pričakoval. Razloga za paniko ni bilo, saj sem bil prepričan, da je iPhonov dovolj tudi za naslednji dan. Postavil sem se v vrsto in prijazna Žana (kasneje sva ugotovila, da prihajava iz istega mesta, drugače je študentka, ki dela na Si.mobilu) mi je ponudila značko s številko 40. Fantje pred mano so mi razložili, da imam res srečo, ker 40 pomeni zadnji iPhone 4S.

In tako sem čakanje kot zadnji v vrsti začel ob 7:30 zjutraj. Do 8:00 se nismo premaknili nikamor, le za mano so se pojavljali številni razočarani obrazi (med katerimi je bil tudi brat od nine urh), ki sta jim Tamara in Žana v tolažbo ponujali možnost rezervacije vseh iPhone 4S modelov, ki bojo na voljo z novo pošiljko. Pa tudi sicer so se vrata odpirala počasneje kot bi si želel. Občasno sem izkoriščal prijazno pozornost v obliki kavice in piškotov, a je čakanje v vrsti, iz ure v uro, postajalo bolj naporno.

Izkušnjo sem zaključil malo po 11. uri, ko sem z novim iPhonom 4S odkorakal proti domu. Kot zanimivost naj povem, da sem do tega dne uporabljal prvo različico iPhona, ki po dolgih letih uporabe še vedno funkcionira.

Fajn je :) Imam vse Applove stvari in sem danes kot prvi kupec, dobil za darilo ovitek. Zadnjih nekaj minut je bilo prav napeto, moral sem biti prvi!”, je dejal študent Klemen, ki je bil v spremstvu Anžeta pred trgovino že ob štirih zjutraj.

Blazno sem ponosen na svoj nakup in navdušen nad poslovodjo Tino”, je za jabolko.org z razlogom povedal Domen Stojič iz UKC Ljubljana.

Tina Anžič (poslovodja centra Si.mobil na Čopovi) pa je dogodek opisala takole: “Vzdušje je bilo adrenalinsko, pozitivno. Ko sem zjutraj prišla v službo, jih je v vrsti čakalo že 5! Za čakajoče smo poskrbeli s piškotki in kavo. Organizirali smo tudi sponke s številkami, ki so poleg imena in priimka služile za varnost, da so vsi čakajoči dobili tisto po kar so prišli. Tudi vzdušje med zaposlenimi je bilo pozitivno in če tudi smo majhni, imamo veliko srce. Lepo je bilo.”.

Za konec pa

Bilo je mrzlo in hkrati zabavno, saj smo rep kolone popestrili z zanimivimi debatami in novimi poznanstvi. Vsekakor pa sebi v dobro štejem tudi to, da sem končno upokojil svoj pet let star iPhone in ga zamenjal s trenutno najnovejšim 4S.


Posreduj članek naprej