V trgovini iTunes posebna ponudba izbranih knjig Založbe FDV

V trgovini iTunes posebna ponudba izbranih knjig Založbe FDV

0
David Praznik, 24. October 2012 v Novice z značkami itunes, knjiga, ibooks, ibook-store.

Založba FDV je eden večjih ponudnikov elektronskih knjig v slovenščini v Applovi knjigarni, saj njen projekt digitalizacije knjig obsega že prek 50 naslovov. V trgovini iTunes so s svojo ponudbo prisotni od novembra 2011, zanjo pa so se odločili, ker je trenutno uradno še vedno edina mednarodna trgovina, ki omogoča prodajo knjig v slovenščini.

»Za našo založbo je zelo pomembna Applova politika, da je brezplačno zares brezplačno, torej da je v trgovini iTunes mogoče objavljati prosto dostopne knjige, hkrati pa takšen način distribucije ne predstavlja stroška za založbo,« je pojasnila Hermina Kranjc, vodja Založbe FDV. »Z odzivom smo zelo zadovoljni. Največ zanimanja je za prosto dostopne knjige, kar kaže na to, da se trg elektronskih knjig pri nas šele uveljavlja. Načrtujemo, da bomo v naslednjih dveh letih ponudili celoten izbor knjig tudi v digitalizirani obliki.«

V Založbi FDV digitalizacijo razumejo kot priložnost za povečanje dostopnosti njihovih knjig ter olajšanje branja osebam, ki imajo težave z vidom. Znanstvena literatura v e-obliki poleg tega nudi še dodatne prednosti, kot so možnosti dodajanja opomb, podčrtovanje, iskanje po geslih in neposredna uporaba slovarjev. Za ljubitelje klasične knjige ohranjajo tudi tiskane izdaje, pri tem pa uporabljajo tehnologijo tiska na zahtevo.

Naslovi, ki so do 10. 11. 2012 brezplačno dostopni v trgovini iTunes in jih je mogoče brati na napravah iOS iPad, iPod touch in iPhone, so:

Mirjana Ule – Socialna psihologija
Mirt Komel – Poskus nekega dotika
Primož Šterbenc – Zahod in muslimanski svet
Sonja Bezjak – Kristusove neveste
Zdravko Mlinar – Globalizacija bogati ali ogroža

Vir: Powercom sistemi d.o.o.


Posreduj članek naprej