Apple predstavil novi MacBook Pro z zaslonom Retina

Apple predstavil novi MacBook Pro z zaslonom Retina

0
Uredništvo Jabolko, 12. June 2012 v Novice z značkami macbook-pro, retina-display, press.

Apple je razkril povsem nov 38 cm (15-palčni) prenosnik MacBook Pro z zaslonom Retina, pomnilnikom flash in štirijedrnimi procesorji v izjemno tankem in lahkem ohišju. V višino meri zgolj 1,8 cm, tehta pa skromna 2 kilograma, zato popolnoma na novo zasnovani MacBook Pro postavlja nov standard v zmogljivostih in prenosljivosti za profesionalne uporabnike.

“MacBook Pro z zaslonom Retina prestavlja meje zmogljivosti in prenosljivosti kot noben drug prenosnik,” je dejal Tim Cook, generalni direktor Appla. “S sijajnim zaslonom Retina, z arhitekturo, temelječo na flashu, ter izjemno tankim in lahkim ohišjem je novi MacBook Pro najbolj napreden Mac, ki smo ga kdajkoli proizvedli.”

Novi MacBook Pro z zaslonom Retina je prenosnik z največjo ločljivostjo na svetu, ima namreč prek 5 milijonov točk, kar 3 milijone več kot HD-televizija. Z 220 točkami na palec je gostota točk na zaslonu Retina tako visoka, da človeško oko z normalne razdalje ne more razločiti posameznih točk, besedilo in grafika pa sta videti neverjetno ostra. Zaslon Retina uporablja tehnologijo IPS in ima vidni kot 178 stopinj, poleg tega pa ob 29 odstotkov višjem kontrastu odbija 75 odstotkov manj svetlobe kot prejšnja generacija prenosnikov.

Novega MacBook Proja odlikuje natančno izdelano aluminijasto ohišje in arhitektura pomnilnika flash, zato je doslej najlažji MacBook Pro in skoraj tako tanek kot MacBook Air. Pomnilnik flash je do štirikrat hitrejši kot običajni trdi diski v prenosnikih, zato omogoča novemu MacBook Proju hkratno predvajanje štirih nekompresiranih tokov HD-videa 1080p iz notranje shranjevalne enote.* Pomnilnik flash prinaša tudi izboljšano zanesljivost, takojšnjo odzivnost ob vklopu in 30 dni stanja pripravljenosti.

MacBook Pro z zaslonom Retina uporablja najnovejše štirijedrne procesorje Intel Core i7 z do 2,7 GHz in s povečanjem zmogljivosti s tehnologijo Turbo Boost do 3,7 GHz, ločeno grafiko NVIDIA GeForce GT 650M, do 16 GB hitrejšega 1600 MHz pomnilnika RAM in pomnilnik flash zmogljivosti do 768 GB. Dva vmesnika Thunderbolt in dva priključka USB 3.0 omogočajo profesionalnim uporabnikom povezavo z več zasloni in visokozmogljivimi napravami, nov vmesnik HDMI pa omogoča neposredno povezavo s HD-televizorji.

Baterija MacBook Proja ponuja 7 ur brezžične storilnosti ter ima napredno kemično sestavo in tehnologijo prilagodljivega polnjenja, ki zagotavlja do 1000 polnjenj.** MacBook Pro ima še HD-kamero FaceTime, stekleno sledilno ploščico Multi-touch, osvetljeno tipkovnico polne velikosti, dva mikrofona, izboljšane zvočnike, 3-kanalni Wi-Fi 802.11n in tanjši priključek napajalnika MagSafe 2.

OS X Lion, iPhoto, iMovie, iTunes in druge Applove aplikacije, kot sta Aperture in Final Cut Pro X, so bile posodobljene, da bi popolnoma izkoristile prednosti novega MacBook Proja z zaslonom Retina. Posodobljeni Aperture 3.3 prinaša tudi nove revolucionarne možnosti obdelave slik, poleg tega pa ima združeno knjižnico fotografij, da lahko fotografi nemoteno prehajajo med aplikacijama iPhoto in Aperture.

Novi MacBook Pro je opremljen z operacijskim sistemom OS X Lion. Mountain Lion prinaša inovativne možnosti, kot so nova sporočilna aplikacija Messages, obvestila Notification Center, deljenje podatkov med sistemi Sharing, zrcaljenje AirPlay Mirroring, igralna skupnost Game Center in izboljšana varnost Gatekeeperja. Z iCloudom, vgrajenim v temelje sistema OS X, bo Mountain Lion poenostavil usklajevanje vseh vaših podatkov med različnimi napravami.

38 cm MacBook Pro je na voljo z 2,3 GHz štirijedrnim procesorjem Intel Core i7 s tehnologijo pospeševanja Turbo Boost do 3,3 GHz, 8 GB pomnilnika in 256 GB pomnilnika flash; in pa z 2,6 GHz štirijedrnim procesorjem Intel Core i7 s tehnologijo Turbo Boost do 3,6 GHz, 8 GB pomnilnika in 512 GB pomnilnika flash. Mogoče je naročiti tudi konfiguracije s hitrejšimi štirijedrnimi procesorji do 2,7 GHz, do 16 GB pomnilnika in s pomnilnikom flash do 768 GB.

Dodatni tehnični podatki so na voljo na apple.com/macbook-pro.

Vir: Powercom sistemi d.o.o.


Posreduj članek naprej