Govori se: Applov dogodek konec januarja

Govori se: Applov dogodek konec januarja

0
Nejc Žorga Dulmin, 3. January 2012 v Novice z značkami ibooks, dogodek.

Čeprav smo se morda že navadili oz. razvadili na Applove januarske novosti na področju strojne opreme, tokrat tega verjetno ne bomo deležni.

Po poročanju strani TechCrunch naj bi konec januarja Apple gostil dogodek na katerem bo fokus predvsem na medijih oz. založništvu. Prisoten naj bi bil Eddy Cue, ki je pri Applu zadolžen za App Store, iTunes store, iAd, iCloud in iBooks.

Poročilo TechChruncha prav tako omenja, da ne bodo predstavljene nobene strojne novosti. Čeprav smo vsi v pričakovanju iPada 3 (in podvojene ločljivosti), ga najverjetneje ne bomo videli pred marcem. Lani je Steve Jobs predstavil iPad 2 na Applovem dogodku, ki se je zgodil 2. marca.

Na dogodku konec januarja naj bi pozornost torej posvetili iBooks in založništvu. Tukaj pa je mogoče slednje. Že ko je Apple januarja 2010 predstavil iPad, so vsi v založništvu pričakovali, da jih bo Apple rešil iz finančnih težav. A na dogodku, razen bralnika za e-knjige iBooks, ni bilo predstavljeno nič drugega. Nobenega orodja za preprosto namizno založništvo, s katerim bi lahko avtorji vsebin hitro uredili in objavili svoj časopis ali revijo (nato so se zatekli k razvoju appov). To je tista luknja, ki še vedno ni zapolnjena, in katere rešitev bo Apple morda predstavil konec januarja.


Posreduj članek naprej