Posodobljeni iPhoto, Pro Kit, Logic Pro in Express ter varnostni popravki

Posodobljeni iPhoto, Pro Kit, Logic Pro in Express ter varnostni popravki

0
Klemen Tominšek, 3. June 2011 v Novice z značkami posodobitev, iphoto, logic, osx.

Že mesec dni bo, kar smo nazadnje poročali o posodobitvah. V tem času so pridne mravljice pri Applu izboljšale kar nekaj programov, podporo za novejše fotoaparate in izdale orodje za odstranitev škodljivega programa MacDefender.

Torej, če v zadnjem mesecu niste preverjali sistema prek Software Update menuja, vam kronološko navajamo novosti.

iPhoto 9.1.3
Posodobitev se priporoča vsem uporabnikom iPhoto ’11, ker odpravlja napako pri kateri se združeni dogodki (events) razbijejo ob sinhronizaciji nazaj na mobilno napravo.

ProKit 7.0
Odpravlja manjše težavice za vse uporabnike Applovih programov: Final Cut Pro, Motion, Soundtrack Pro, DVD Studio Pro, iPhoto, Aperture, Final Cut Express, Logic Pro, MainStage, Logic Express in iAd Producer.

Posodobitev za digitalne fotoaparate
Digital Camera RAW Compatibility Update 3.7 prinaša podporo novejših aparatov (Fujifilm FinePix X100, Nikon D5100, Olympus E-PL2, Olympus XZ-1 in Samsung GX-1S) RAW standardu pri delu z Apreture in iPhoto ’11

Logic Pro 9.1.4 in Logic Express 9.1.4
Izboljšana je stabilnost ter odpravljene manjše napake, od katerih naj izpostavimo podporo za projekte uvožene iz aplikacije GarageBand za iPad.

Varnostni popravki
Zaradi nezaželjenega razširjanja MacDefender trojanca, je Apple izdal popravek, ki škodljivca odstrani z računalnika. V zadnji posodobitvi Security Update 2011-003 so zajeti vsi predhodni varnostni popravki.

Po uspešni namestitvi se sistemske nastavitve spremenijo (System Preferences) v varnostnih lastnostih (Security) in pojavi se Automatically update safe downloads list. Možnost je že privzeto omogočena, kot je prikazano na sliki.

Čeprav se je namigovalo, da bo Apple izdal orodje za odstranitev MacDefenderja v najnovejšem Mac OS X 10.6.8, so se raje odločili za samostojni varnostni popravek. Tretja beta je že dobra dva tedna pri razvijalcih in izid predvidevamo ob koncu WWDC konference. To je pač očitna posledica, zaradi novih funkcionalnosti, ki jih vsi že nestrpno čakamo!

Prenosi:
iPhoto 9.1.3
Digital Camera RAW Compatibility Update 3.7
ProKit 7.0 (Snow Leopard 10.6.6 in novejši)
Logic Pro 9.1.4
Logic Express 9.1.4
Security Update 2011-003 (Snow Leopard)


Posreduj članek naprej