Posodobljena Java, firmware in podprti novejši fotoaparati

Posodobljena Java, firmware in podprti novejši fotoaparati

0
Klemen Tominšek, 11. November 2011 v Novice z značkami posodobitev, osx.

Da ne zapostavljamo Mac uporabnikov, moramo hitro nadoknaditi vse posodobitve, ki so pojavile v zadnjih dveh tednih od našega zadnjega poročanja.

Pričnimo s torkovo prezrto posodobitvijo Java OS X Lion Update 1, ki prinaša standardne popravke glede izboljšane združljivosti, stabilnosti in zanesljivosti. Posodobljena Java SE 6 sedaj nosi oznako 1.6.0_29. Isto oznako dobijo tudi uporabniki na računalnikih s še vedno nameščenim Snow Leopard sistemom.

V četrtek pa so pri Applu izdali tri posodobitve: MacBook Pro SMC Firmware Update 1.5, Digital Camera RAW Compatibility Update 3.9 ter AirPort Base Station in Time Capsule Firmware Update 7.9.

Posodobljeni firmware sedaj preprečuje, da bi se prenosnik kar izklopil med večjo obremenitvijo, ko je baterija že skoraj prazna. Kot vedno velja previdnost, ko posodabljate firmware na računalniku.

Posodobitev združljivosti z RAW standardom omogoča delovanje aplikacij Aperture 3 in iPhoto ’11 z naštetimi 11. fotoaparati (Canon PowerShot S100, Nikon 1 J1, Nikon 1 V1, Nikon COOLPIX P7100, Olympus PEN E-PL1s, Olympus PEN E-PL3, Olympus PEN E-PM1, Panasonic LUMIX DMC-FZ150, Sony Alpha NEX-5N, Sony Alpha SLT-A65, Sony Alpha SLT-A77).

Zadnja novost pa osvežuje firmware za vse 802.11n AirPort Express, AirPort Extreme in Time Capsule modele. Tako bo manj motenj v delovanju, kjer je veliko brezžičnih omrežij v okolici. Manj zatikanj pri predvajanju zvoka prek AirPlay protokola in težav pri nastavitvah z večimi DNS strežniškimi vnosi. To posodobitev je moč samostojno nadgraditi tudi direktno iz AirPort Utility aplikacije, če le imate nameščeno vsaj 5.5.3 različico.

Prenosi:
Java for OS X Lion Update 1
Java for Mac OS X 10.6 Update 6
MacBook Pro SMC Firmware Update 1.5
Digital Camera RAW Compatibility Update 3.9
AirPort Base Station and Time Capsule Firmware Update 7.6


Posreduj članek naprej