Desetletje Applovih trgovin

Desetletje Applovih trgovin

0
Klemen Tominšek, 18. May 2011 v Novice z značkami apple, event, store.

Čeprav je Steve Jobs prvič popeljal predstavnike medijev 15. maja 2001 po Tysons Corner Apple Store trgovini v McLeanu (Virginija), velja za prvo trgovino tista v Glendaleu (Kalifornija), ki se je za javnost odprla štiri dni kasneje. Ostalo je zgodovina.

Sedaj je po svetu odprtlh prek 320 trgovin v 11 različnih državah, Apple pa snuje obsežno ekspanzijo na azijski trg s 50 novimi trgovinami. Apple je znan po svojih drznih načrtih in nekatere trgovine so pravi arhitektonski biseri, spet druge se naslanjajo na preteklo zgodovino in čudovito spajajo staro z novim. Lep primer je londonska trgovina v Coventgardnu z zgornje slike, ki velja za največjo na svetu. Čeravno delujejo prazne, imajo največ prometa na kvadratni meter od katerekoli podobne trgovine. Po navadi odprtje nove trgovine pomeni pravi magnet za množice in paša za oči.

In če verjamemo namigom, naj bi ob okrogli obletnici pri Applu pripravljali prav posebno presenečenje. Ta teden že potekajo posebne aktivnosti in skrivnostno nameščanje opreme, ki pa bodo razvidne šele na dan obletnice, v četrtek 19. maja ob 19. uri po lokalnem času. Ekipe uslužbencev so podvržene posebnemu režimu in z veliko mero pozornosti pazijo, da slučajno kak detajl ne bi ušel v javnost.

Tudi pri nas se z isto mero lotevajo podobnega projekta, ki pa bo obrodil sadove šele junija. Poleg pregovorne natančnosti pri izgledu trgovine in postavitve izdelkov, saj je vsak detajl skrbno načrtovan, je Apple občutljiv tudi na samo lokacijo le-te. Tako bomo na prominentni lokaciji v Ljubljani dobili prostorno Apple trgovino, ki bo po naših informacijah najlepša daleč naokoli.


Posreduj članek naprej