Kaj lahko pričakujemo danes?

Kaj lahko pričakujemo danes?

0
David Praznik, 22. October 2013 v Novice z značkami apple, keynote, event, dogodek.

Danes ob 19. uri bo Applov posebni dogodek, kjer bodo predstavili nove izdelke. Že veste katere?

Novi iPad

Skoraj zagotovo lahko pričakujemo novi iPad in iPad mini. iPad 5 bo tanjši in lažji od predhodnika, kar je že skoraj stalnica. Vseboval naj bi 64-bitni procesor A7X, 8 MP kamero in večjo zaslonko. iPad mini 2 naj bi dobil zaslon Retina z resolucijo 2048 × 1536, poganjal pa naj bi ga procesor A7. Glede zlate barve in Fingerprint senzorja še ni znano nič, fotografije, ki so bile vidne pa niso zanesljive.

OS X 10.9 Mavericks

Apple je včeraj ponudil novo različico OS X Mavericks GM, ki sedaj šteje številko 13A603. To se sicer zgodi zelo redko, a po moji osebni izkušnji je prva GM različica nefunkcionalna, saj na treh preizkušenih računalnikih Mac, deluje zelo počasi. Prepričan sem, da bo končna različica delovala kot se pričakuje. Danes bo na voljo OS X Mavericks ali pa bodo najavili datum, ko bo na voljo in ceno.

MacBook Pro, Mac mini

Pričakuje se, da bo Apple objavil prenovljene računalnike MacBook Pro, ki bodo vsebovali Intelove Haswell procesorje. Njihov vpliv bo poleg boljšega delovanja opazen tudi v izkoristku in življenski dobi baterije. Trdnih dokazov, da se bo to zgodilo danes sicer ni, a ker posodobitev že zamuja, obstaja verjetnost. Po MacBook Pro bo Mac mini edini, ki še nima Haswell procesorja. Možno, da bo danes najava tudi zanj.

iLife, iWorks

Apple je nehote objavil nove ikone za iWork in iLife. To lahko pomeni, da bodo zelo verjetno oba paketa najavili danes.

Apple TV

Že nekaj časa se govori, da Apple snuje nov Apple TV, ki bo poleg konzole vseboval še zaslon. Trdnih dokazov, da je projekt zaključen še ni, a glede na zaporedje nadgradenj, lahko pričakujemo vsaj nadgradnjo konzole. Vsekakor bo novi Apple TV vseboval podporo za brezžično omreže 802.11ac, ki ga že podpira Applov Airport Extreme. Zadnji vir govori, da naj bi bili 55-palčni in 65-palčni napravi Apple TV, na voljo naslednje leto.

Mac Pro

Skoraj zagotovo bo luč sveta javno ugledal tudi novi in popolnoma prenovljeni Mac Pro. Če že ne bo na voljo takoj pa bodo najavili datum in ceno.

Monitor Apple Display

Prenovljeni Mac Pro bo podpiral do tri 4K Apple Display monitorje, zato bi bila sveža ponudba zaslonov logična poteza s strani podjetja Apple. Dokazov za to ni, se pa govori že nekaj časa.

iWatch

Skoraj zagotovo tega izdelka (še) ne bodo najavili, a lahko, da se motim.

Prenos v živo bo!

Prenos dogodka bo danes ob 19. uri na voljo tudi v živo preko Apple TV ali spletnega video pretoka preko brskalnika. V kolikor te možnosti ne boste imeli pa lahko spremljate opise v živo preko že znanih blogov:


Posreduj članek naprej