Apple prerodil iPod nano z vmesnikom Multi-Touch

Apple prerodil iPod nano z vmesnikom Multi-Touch

0
Uredništvo Jabolko, 2. September 2010 v Novice z značkami 2010, ipod, multi-touch.

Vgrajena priponka za enostavno nošenje

San Francisco, Kalifornija, 2. september 2010 – Apple je predstavil na novo razviti iPod nano, ki ga odlikuje Applov vmesnik Multi-Touch, ki uporabnikom omogoča brskanje po glasbeni zbirki z enostavnimi pritiski in drsenjem s prsti po zaslonu. Novi iPod nano je skoraj pol lažji in manjši od prejšnje generacije predvajalnikov, ima ohišje iz brušenega aluminija in stekla ter vgrajeno priponko za nošenje. Novi iPod nano podpira zbirke Genius Mixes, omogoča ustvarjanje in urejanje seznamov predvajanja, ima vgrajen FM-radijski sprejemnik s funkcijo live pause in z enim samim polnjenjem omogoča do 24 ur predvajanja glasbe.*

»Gre za največji preporod iPod nana od njegove prve predstavitve leta 2005, in prepričani smo, da bo uporabnikom zelo všeč,« je dejal Steve Jobs, predsednik uprave Appla. »Z nadomestitvijo gumbov z vmesnikom Multi-Touch smo ga lahko naredili izjemno majhnega, vgrajena priponka pa omogoča takojšnjo nošnjo.«

Novi iPod nano z vmesnikom Multi-Touch omogoča dostop do skladb, izvajalcev, albumov in seznamov predvajanja s pritiskom ali podrsljajem prsta po zaslonu. Z daljšim pritiskom na zaslon se uporabnik vrne na začetni zaslon, z dvema prstoma pa je mogoče prikaz obrniti, če ima uporabnik predvajalnik pripet v obrnjenem položaju. Uporabnikom je na voljo prilagajanje začetnega zaslona s povlečenjem ikon z drugih zaslonov na začetnega.

iPod nano pozna tudi funkcijo Shake to Shuffle, ki ljubiteljem glasbe daje možnost zamenjati skladbo s tresenjem iPod nana. Z vgrajenim FM-radiem iPod nano omogoča poslušanje priljubljenih radijskih postaj, s funkcijo live pause pa je mogoče ustaviti in znova pognati predvajanje priljubljenih radijskih oddaj, ne da bi karkoli zamudili.

Zaradi izjemne nove oblike, skoraj polovične velikosti in teže prejšnjega modela, je novi ultraprenosni iPod nano odlični spremljevalec pri športu. Pripnite ga na športna oblačila, dotaknite se svoje glasbe in začnite z vadbo. iPod nano ima vgrajen merilec korakov, ki poenostavlja štetje korakov, poleg tega pa podpira tudi Nike + iPod, ki omogoča beleženje tekaške vadbe.

iPod je najbolj priljubljena družina digitalnih glasbenih predvajalnikov na svetu, saj jih je bilo doslej prodanih prek četrt milijarde.

V osveženi Applovi ponudbi so:

  • popolnoma nov iPod shuffle;
  • izjemni novi iPod nano s tehnologijo Multi-Touch;
  • neverjetni iPod touch z zaslonom Retina, procesorjem A4, videoklici FaceTime, snemanjem
  • HD-videa in storitvijo Game Center;
  • ter iPod classic s 160 GB pomnilnika.

Cene in dobavljivost iPod nana bodo sporočeno naknadno.

iPod nano je na voljo v srebrni, grafitni, modri, oranžni in rožnati barvi. Za delovanje potrebuje računalnik Mac s priključkom USB 2.0, operacijski sistem Mac OS X v10.5.8 ali novejšega, ter iTunes 10 ali novejšega; ali pa računalnik Windows PC s priključkom USB 2.0 in operacijskim sistemom Windows Vista ali Windows XP Home ali Professional (z nameščenim Service Pack 3) ali novejšim in iTunes 10 ali novejšega.

vir: apcom


Posreduj članek naprej