Apple razkril novi iPod shuffle

Apple razkril novi iPod shuffle

0
Uredništvo Jabolko, 2. September 2010 v Novice z značkami 2010, ipod.

Najmanjši iPod na svetu

San Francisco, Kalifornija, 2. september 2010 – Apple je razkril preoblikovani iPod shuffle, ki ga odlikujejo stikalni gumbi v obliki obroča in Applova inovativna tehnologija VoiceOver, kar uporabnikom omogoča enostavno izbiranje glasbe in seznamov predvajanja, ne da bi morali imeti iPod shuffle pred očmi. Novi iPod shuffle je narejen iz aluminija z vgrajeno priponko, na voljo pa je v petih sijajnih barvah – srebrni, modri, zeleni, oranžni in roza. S skoraj 50 odstotkov daljšim trajanjem baterije lahko novi iPod shuffle predvaja več kot 15 ur glasbe z enim samim polnjenjem*, za glasbeno zbirko pa ima na voljo 2 GB pomnilnika.

»Naredili smo še boljši iPod shuffle in vanj vgradili stikalne gumbe in tehnologijo VoiceOver, kar uporabnikom omogoča uživanje ob glasbi, ne da bi morali kadarkoli pogledati na svoj iPod shuffle,« je povedal predsednik uprave Appla Steve Jobs. »Z ohišjem iz aluminija in vgrajeno priponko je novi iPod shuffle krasen spremljevalec pri športnih aktivnostih ter vstopni model družine iPod, ki si ga lahko privošči skoraj vsak.«

iPod shuffle temelji na Applovi izredno priljubljeni funkciji shuffle, ki skladbe v uporabnikovi zbirki izbira naključno. Stikalni gumbi še dodatno poenostavljajo uporabo iPod shuffla. S sredinskim gumbom se požene ali ustavi predvajanje, z zunanjimi gumbi pa se preskakuje skladbe naprej in nazaj ter nastavlja glasnost.

S pritiskom na novi gumb VoiceOver na zgornjem delu iPod shuffla lahko uporabnik sliši ime trenutno predvajane skladbe, zamenja skladbo, seznam predvajanja ali izbere drugo zbirko Genius Mixes. VoiceOver govori 25 različnih jezikov in uporabnike celo opozarja, da je treba ponovno napolniti baterijo.

Novi iPod shuffle odslej podpira zbirke Genius Mixes, priljubljeno funkcionalnost v iTunesih, ki samodejno izbere skladbe iz uporabnikove zbirke, ki gredo odlično skupaj. Genius Mixes je idealen način za ponovno odkrivanje glasbe, ki jo uporabniki imajo, a je že dolgo niso poslušali.

iPod je najbolj priljubljena družina digitalnih glasbenih predvajalnikov na svetu, saj jih je bilo doslej prodanih prek četrt milijarde.

V osveženi Applovi ponudbi so:

  • popolnoma nov iPod shuffle;
  • izjemni novi iPod nano s tehnologijo Multi-Touch;
  • neverjetni iPod touch z zaslonom Retina, procesorjem A4, videoklici FaceTime, snemanjem
  • HD-videa in storitvijo Game Center;
  • ter iPod classic s 160 GB pomnilnika.

Cene in dobavljivost iPod shuffla bodo sporočeni naknadno.

iPod shufflu so priložene Applove slušalke in iPod shuffle USB-kabel. iPod shuffle za delovanje potrebuje računalnik Mac s priključkom USB 2.0, operacijski sistem Mac OS X v10.5.8 ali novejšega, ter iTunes 10 ali novejšega; ali pa računalnik Windows PC s priključkom USB 2.0 in operacijskim sistemom Windows Vista ali Windows XP Home ali Professional (z nameščenim Service Pack 3) ali novejšim in iTunes 10 ali novejšega.

*Trajanje baterije in število ciklov polnjenja in praznjenja je odvisno od uporabe in nastavitev.

vir: apcom


Posreduj članek naprej