iPad - tablica kot si je še niste predstavljali

iPad - tablica kot si je še niste predstavljali

0
Uredništvo Jabolko, 27. January 2010 v iPad z značkami keynote, ipad, novost.

Nova Apple bomba ni prinesla nepričakovanih presenečenj, zagotovo pa smo dobili kar smo si najbolj želeli – tablični računalnik, ki je res kul. Projekt Newton je končno dobil polnopravnega naslednika z iPad-om. Dolgo pričakovani projekt označuje napredek v iPod/MacBook liniji izdelkov, hkrati pa označuje zadnje poglavje v zgodovini tiskanih medijev. Adijo, časopisi kot smo jih poznali do sedaj.

Po petih letih pričakovanj nam je Apple končno postregel z iPad-om. Stajliš tablični WiFi računalnik se lahko pohvali z 9,7 inčnim zaslonom z ločljivostjo 1024×768px in sicer v dveh različicah, s podporo za 3g in brez. Po zgledu anoreksičnih Apple produktov je tudi ta ultralahek (0,68kg in 0,73kg v 3G različici). Kljub minimalističnem izgledu tiktaka pri 1GHz, za shranjevanje podatkov pa so na voljo diski velikosti 16GB, 32GB in 64GB. Okolju prijazen produkt ima tako kot iPhone podporo za iTunes trgovino, kot novost pa se bo še povezoval s podatkovno bazo tiskanih medijev, kar smo lahko posumili že ob govoricah o sodelovanju z New York Times-om.
V Apple trgovinah bo čez 60 dni na voljo v WiFi različici, na 3G + WiFi različico pa bomo morali počakati 90 dni.

Kakšna bo cena pri nas lahko zaenkrat samo ugibamo, čez lužo bo najcenejši na voljo za $499, najdražji model pa kar $829.

Za iPad so bili predstavljeni tudi štirje novi dodatki. iPad Keyboard Dock je podstavek za polnjenje z vgrajeno tipkovnico. iPad Case, poleg tega da ščiti vašo dragocenost, omogoča prilagajanje položaja, tako da lahko preprosto gledate slike ali filme. Z iPad Dock napajate napravo, iPad Camera Connection Kit pa vam omogoča priklop fotoaparata preko USB-ja. iPad USB Power Adapter odpravi potrebo po povezavi z računalnikom, če želite napravo napolniti preko vtičnice.

iPad je navdušil z odlično konfiguracijo in slogom, ki bo še izboljšal uporabniško izkušnjo z računalniki. Tudi v uredništvu komaj čakamo, da bomo lahko položili prste nanj.

Oglejte si video včerajšne Keynote predstavitve


Posreduj članek naprej