Apple najavlja: "Come see our latest creation."

Apple najavlja: "Come see our latest creation."

0
Gregor Vuk, 23. January 2010 v Novice z značkami keynote, ipad.

Vsakoletne januarske predstavitve inovacij (Keynote) so za Apple že tradicija. Naslednjo sredo se nam po številnih špekulacijah obeta nekaj čisto novega. Bomo ugledali prvi Apple tablični računalnik?

Iz Apple-a do sedaj niti besede o tablični napravi. Vseeno pa so govorice o bum izdelku zelo žive tudi zato, ker jih podpirajo številni analitiki. Takoimenovani iSlate ali iPad naj bi predstavljal novo generacijo na dotik občutljivih elektronskih naprav iz iste družine, kot sta iPhone in iPod Touch. Mnogi razvijalci so za iTunes trgovino že prejeli namige iz Apple-a, da naj začnejo prilagajati igre in programe na višjo resolucijo.

Zaradi tega so se pojavile špekulacije, da naj bi nova inovacija imela od 7 do 11-colski zaslon, njena cena pa naj bi se gibala od 700 do 1000 USD. Spet drugi napovedujejo, da naj bi v tem primeru šlo le za različico iPod Touch-a v velikosti MacBook-a. Govorice so pošteno prestrašile tudi proizvajalce kot so Hewlett Packard, Dell in Lenovo, saj so na začetku tega meseca v Las Vegasu že predstavljali svoje tablične različice.

Med zanesljive napovedi zagotovo spada podpora iTunes trgovini, 3G modemu in web kameri. Najbolj drzni pa sanjajo o napravi, ki bo dokončno naredila konec tiskanim medijem in nas prestavila še en korak naprej v sci-fi prihodnost.

Toda nedavna pompozna napoved Come see our latest creation napoveduje napravo, ki nam bo zagotovo razširila obzorja:

Ugibanjam, ali je pred nami nov izum, ki bo obrnil digitalni svet na glavo, bo konec to sredo 27. 1. 2010 v Yerba Buena Centru v San Franciscu.

Kaj menite vi, bo iSlate/iPad naredil revlucijo ali gre res le za povečan iPod Touch?


Posreduj članek naprej