Prenovljeni iCloud.com

Prenovljeni iCloud.com

0
David Praznik, 18. September 2013 v Novice z značkami iwork, icloud.

Danes, ko bo okoli 19. ure javno na voljo največja posodobitev sistema iOS, iOS 7, so pri Applu malce pohiteli in že ponudili prenovljeni iCloud.com. Uporabniški vmesnik močno spominja na iOS 7, saj so poleg ikon in animiranega ozadja na prvi strani, posodobili tudi grafični vmesnik spletnih različic aplikacij, ki sestavljajo iCloud. Prenovljen je tudi izbirni glavni meni, ki se nahaja levo zgoraj.

iCloud trenutno sestavljajo Mail, Contacts, Calendar, Notes, Reminders, Find My iPhone, Pages, Numbers, Keynote. iCloud.com ni na voljo na iOS napravah, saj so zanje narejeni iOS appi, so pa med sabo vse različice (namizna, mobilna in spletna v oblaku) sinhronizirane. Dostop je možen preko spletnih brskalnikov namiznih in prenosnih računalnikov (Safari, Chrome, Firefox, …), ne glede na operacijski sistem. Tako je tudi Applov pisarniški paket iWork (storitev v oblaku), ki ga sestavljajo Pages, Numbers in Keynote, na voljo na vseh namiznih operacijskih sistemih. Omogočene so vse možnosti, da lahko uporabnik preko spletnega brskalnika ustvari dokument in ga preko e-pošte iCloud pošlje v različnih datotečnih formatih.

Za Pages (alternativa MS Word) lahko izbiramo med Pages, PDF in Word, za Numbers (alternativa MS Excel) izbiramo med Numbers, PDF, Excel ter na koncu Keynote (alternativa MS PowerPoint), ki ponuja Keynote, PDF in PowerPoint datotečne formate.

Še nekaj zajemov zaslona


▲ iCloud Contacts


▲ iCloud Calendar


▲ Izbirni meni


▲ Pages: urejanje dokumenta


▲ Pages: izbira šablone


▲ Numbers: izbira šablone


▲ Keynote: izbira šablone

Zaključne besede

Storitev iCloud.com je do 5 GB prostora brezplačna. Pogoj je Apple ID, ki ga ustvarite s pomočjo članka 10 stvari, ki jih mora vedeti nov iPhone uporabnik. Navodila za iOS naprave, Mac in Windows PC se nahajajo na apple.com/icloud/setup. V kolikor želite pregled vseh funkcij iCloud, vam bo v pomoč apple.com/icloud/features. Če pa še niste pripravili svoje iOS naprave na današnjo posodobitev, je časa še dovolj, da se ravnate po navodilih iz članka Pripravimo iOS napravo na iOS 7.


Posreduj članek naprej