Posodobljeni iTunes 5.0.1 omogočil iTunes Match

Posodobljeni iTunes 5.0.1 omogočil iTunes Match

0
Klemen Tominšek, 15. November 2011 v Novice z značkami itunes, icloud.

V petek smo v članku iTunes Match pred vrati še močno ugibali o datumu prihoda nove storitve, ko so nas spet prehiteli iz Cupertina. Storitev iTunes Match je že junija napovedal Steve Jobs na predstavitvi in najavil njen prihod s koncem oktobra.

Zgodilo se je, da so že v ponedeljek zvečer javno objavili najnovejši iTunes 5.0.1, brez katerega storitev ni mogoča. Sedaj bi se vam moral pojaviti na izbiro, če poženete Software Update menu, drugače pa si ga prenesite s spodnje povezave. Na uradni spletni strani ni nikakršnih konkretnejših pojasnil glede same posodobitve, zato predvidevamo, da je bil izdan le z enim samim namenom.

Storitev, ki nam bo prvenstveno olajšala kvalitetnejšo hrambo glasbe v oblaku, ne bo zastonj in ima še nekaj drugih omejitev. Omejeni smo z velikostjo Applove iTunes Music Store virtualne trgovine, ki trenutno hrani že več 2 milijona skladb, a nam dovoli primerjanje le za 25.000 skladb. Kupljene skladbe se ne vštevajo v to kvoto in nam tudi ne bremenijo iCloud računa. Prav tako ne moremo uporabljati skladb z omejenimi pravicami (DRM), če so glasbene datoteke prevelike (200 Mb) ali je kakovost skladb preslaba (96 kbps).

Žal, se ne gre veseliti prezgodaj, ker je storitev trenutno prešla v javno beta fazo in je kot taka omejena na področje Združenih držav Amerike. Za lažje razumevanje storitve in reševanje težav je Apple izdal več podpornih dokumentov, ki pa so v angleščini:
iTunes Match: Kako se prijavimo za iTunes Match,
Kako dodamo računalnik ali iOS napravo za iTunes Match,
Razumevanje iCloud statusnih ikon,
Reševanje težav z iTunes Match,
Kako odstranimo skladbe iz iClouda.

Prenosi:
iTunes 10.5.1


Posreduj članek naprej