Ikone v iOS 7 in uporabniška izkušnja

Ikone v iOS 7 in uporabniška izkušnja

0
David Praznik, 13. June 2013 v Novice z značkami gui, ios.

Ikone, ki so na voljo v beta različici iOS 7, so sprožile nezadovoljstvo med različnimi tipi uporabnikov. Izgledajo in delujejo, kot da niso prišle izpod prstov tistih oblikovalcev, ki so jih ustvarjali sedaj. Dobra novica pa je, bi naj bile delo v nastajanju in da jih ni naredil Jonathan Ive.

Mnoge ikone so oblikovali v marketniškem sektorju in jih niso razvili oblikovalci, ki so odgovorni za oblikovanje Applovih iOS appov. Izhajali so iz osnovne barvne palete in šablone. Podjetje Apple do sedaj ni uporabljalo angleškega besedila v ikonah, saj bi morali oblikovati za vsak jezik, ki ga iOS podpira, prilagojene. Primer je nova ikona za Newsstand, ki vsebuje angleške besede. Pripombe pa padajo tudi na uporabniško izkušnjo iOS 7, ki ni več tako naravna in je tudi enoletni toddler ne bi takoj dojel.

Tudi oblikovne smernice med iOS 7 in OS X Mavericks, niso več poenotene.

Če to drži, ikone, ki jih vidimo sedaj v beta različici, še niso končne. Vprašanje pa ostaja, s čim bodo uporabnike prepričali glede uporabniške izkušnje. Do sedaj jim je uspevalo zelo dobro zato verjamem, da bo tudi tokrat tako.

Vir: thenextweb.com


Posreduj članek naprej