Štrudelj #15

Štrudelj #15

0
Nejc Žorga Dulmin, 17. October 2012 v Novice z značkami macbook-pro, ipad.

Končno, končno!

Govorice o dogodku, katerega vabila naj bi Apple poslal že 10. oktobra, so prišle in odšle. Ampak teden dni kasneje pa je Apple le poslal vabila na dogodek, ki se bo zgodil v torek, 23. oktobra.

Na vabilu piše We’ve got a little more to show you, pri čemer se beseda little (majhen) skoraj zagotovo nanaša na majhen iPad, ali kot mu rečemo med brati, kar iPad mini.

Gre za manjši iPad z diagonalo 7,85 palcev in ločljivostjo 1024×768 (tako imata tudi iPad 1 in 2). Glavna cilja iPada mini sta gotovo nizka cena in čim manjša teža, kar za sabo potegne, da retina zaslona tukaj ne bomo videli (morda naslednje leto).

Če bi moral stavit, bi rekel, da bo cena začetnega modela 249 $, torej takega, ki ima 16 GB prostora in le Wi-Fi povezavo. V torek bo vse jasno.


(avtor slike: Martin Hajek)

MacBook 13" Retina

Nekateri viri, ki imajo veze pri Applu, so potrdili, da naj bi na predstavitvi poleg iPada mini predstavili tudi nov 13 palčni MacBook Pro z retina zaslonom. Do sedaj je imel retina zaslon le večji 15 palčni MacBook Pro. Po večjem bratu naj bi podedoval tudi tanjše ohišje.

Saj vem, saj vem, želiš si retina MacBook Air, a ga žal še ne bo. Zakaj, vprašaš? Retina zaslon ima hudo-hudo ločljivost, ki zahteva hudo-hudo grafično kartico. In taka huda-huda grafična kartica zahteva hudo-hudo moč. In ta huda-huda moč zahteva hudo-hudo baterijo. Za katero pa v hudo-hudo majhnem MacBook Airu preprosto ni prostora.

Ali bo še kaj?

Da! Na dogodku naj bi predstavili tudi osveženi Mac mini, ki je svojo zadnjo posodobitev imel davnega poletja 2011, ko je prejel le osvežitev procesorjev. Pričakujemo lahko torej še močnejše procesorje in nov vhod USB 3.


Posreduj članek naprej