AirPlay zrcaljenje in iMessage prihajata na Liona

AirPlay zrcaljenje in iMessage prihajata na Liona

0
Klemen Tominšek, 3. November 2011 v Novice z značkami imessage, lion, airplay, osx.

Podobno kot smo vajeni že z mobilnih naprav, bi AirPlay omogočal brezžičen prenos vsebine z Mac računalnika na Apple TV priključen na projektor, televizijski sprejemnik ali zunanji monitor. AirPlay video pretočni standard bo zajet tudi v QuickTIme X. To bi bila odlična rešitev za razne konferenčne dvorane, ki so namenjene poslovnim prezentacijam. Hkrati pa bi se s tako potezo in nedavno ponujenim vsebinam, ustvarilo povečano povpraševanje po Apple TV napravah, ki so si že izborile pot na prodajne police tudi pri nas.

Globoko skrito v vrsticah iChat kode, sta se pojavili dve vrednosti za katere poznavalci trdijo, da se nam nekaj podobnega iMessage obeta tudi na Mac OS X Lionu.

@interface IMMessage : NSObject
{
IMHandle *_sender;
IMHandle *_subject;
NSAttributedString *_text;
NSString *_plainBody;
NSDate *_time;
NSDate _timeDelivered;
NSDate _timeRead;

iMessage sporočilnost lahko trenutno koristijo zgolj uporabniki mobilnega operacijskega sistema iOS 5 in je podrobno opisan v članku Nova različica iOS prinaša več kot 200 novosti. V konceptualnem videu je prikazano, da naj bi se za trenutna sporočila uporabljala nova aplikacija, kateri še niso uganili imena. Po zgledu FaceTime bi se aplikacija aktivirala ob potisku sporočila na računalnik, komunikacija pa bi lahko tekla naprej s katerekoli iMessage podprte naprave.

Lahko da dobimo samostojno aplikacijo iMessage za Maca v nakup prek Apple Mac Store, kot so pri Applu rešili z FaceTime. Mogoče pa se nam obeta enotni sporočilni center, ki bi na računalniku združil tri podobne aplikacije, iChat, FaceTime in iMessage, ki jih uporabljamo glede na vrsto in tip uporabnika ter njegove opreme.

Se bosta novosti udejanili v naslednjih različicah Mac OS X Lion ali bo to v novejšem operacijskem sistemu 10.8 (ki se že pojavlja v dnevniških zapisih spletnih strani), pa vedo samo v Cupertinu.

Video: MacStories


Posreduj članek naprej