Sedaj v Sloveniji na voljo tudi iTunes Movie Store

Sedaj v Sloveniji na voljo tudi iTunes Movie Store

0
Klemen Tominšek, 28. October 2011 v Novice z značkami itunes-movie-store.

Po mesecu dni kupovanja glasbe iz največje glasbene prodajalne, lahko sedaj 13 evropskih članic kupuje tudi filmske vsebine. Tako se je v iTunes Movie Store znašla tudi Slovenija!

Če je še včeraj vse skupaj mejilo na ugibanje, kajti do vsebin se je dalo priti le z iskanjem, je danes slika drugačna. Imetniki slovenskih računov smo bili obveščeni s strani Appla, da so filmske vsebine od sedaj naprej omogočene tudi pri nas! Poleg nas pa so isto funkcionalonost dobile še naslednje države: Bolgarija, Ciper, Češka, Estonija, Madžarska, Latvija, Litva, Malta, Poljska, Slovaška, Grčija in Portugalska.

Po glasbi in e-knjigah smo sedaj dobili možnost, da kupimo ali preprosteje časovno zakupimo filme po lastnem izboru, ponujena pa je tudi možnost prenosa visoko-kakovostnega (HD) zapisa.

Torej ni daleč stran dan, ko bomo lahko v lokalnih Apple trgovinah kupili Apple TV, ki nam je dosedaj največkrat služil le za predvajanje lastnih fotografij na velikem zaslonu. Mogoče so pa govorice točne in Apple pripravlja teren za svoj TV sprejemnik?

Siri preklopi program na RTVSLO1

Za konec velja še omeniti, da je dal Apple svoj avdio kodek (Apple Lossless Audio Codec) v prosto uporabo. Več informacij najdete na spletni strani projekta.


Posreduj članek naprej