Knjiga, iPhone 4S in znižanje cen

Knjiga, iPhone 4S in znižanje cen

0
Klemen Tominšek, 26. October 2011 v Novice z značkami macbook-pro, iphone, steve-jobs.

Če niste bili ravno v Londonu za konec tedna, da bi si na letališču Heatrow predčasno omislili svojo kopijo knjige, vas lahko pomirimo, da je Amazonov bestseller leta 2011, moč dobiti tudi pri nas. Preverite založbe in spletne strani najljubših prodajaln. Seveda bi se pa spodobilo, če bi knjigo Steve Jobs avtorja Walterja Isaacsona, dobili tudi v slovenskem prevodu. Le upamo lahko, da bo katera od založb prepoznala tržni potencial, saj si je marsikateri znanec že v prednaročilu zagotovil svojo kopijo prek spleta. Za očeta digitalne dobe je na voljo tudi elektronska različica, ki je od tiskane polovico cenejša!

Tragični dogodek v podjetju ni vplival na pričetek prodaje novega iPhona 4S, ki bo v petek na voljo tudi v Sloveniji. Samo v prvem vikendu je bilo prodanih prek štiri milijone aparatov in sedaj se mrzlica širi tudi k nam. Tokrat bomo ravnopravni z večino Evrope, ker so bili do sedaj dosegljivi le v Veliki Britaniji, Nemčiji in Franciji. Še vedno nam pa buri domišljijo vprašanje, če bo aparat v prosti prodaji na voljo tudi pri Apple Premium Resellerjih in ostalih operaterjih? S spremembo strategije Apple ne pogojuje več prodajo aparata zgolj enemu mobilnemu operaterju. Je pa enako vprašanje kot zgoraj, ali je zadoščeno ekonomskemu interesu slovenskih podjetij? Konec koncev gre za prepoznane znamke in je potrebno razumeti Applovo tržno logiko.

Za obisk trgovine so pri Applu poskrbeli tudi s prenovitvijo MacBook Pro linije, saj novejša serija prinaša hitrejše procesorje, boljše grafične kartice ter večje trde diske. Če prenosnika nujno ne potrebujete, počakajte kak teden z nakupom. Novost je tudi temnosiva zaščitna prevleka za iPad druge generacije. Sedaj so poenotili barvni izgled prevlek z usnjenimi in znebili so se temnooranžne različice, kar je lepo vidno tu.

Po obsežni nadgradnji pred dvema tednoma, obeh različic operacijskih sistemov za mobilne naprave in računalnike, so manjšo posodobitev dočakali 15 palčni MacBook Pro – 2010 modeli in druga generacija Apple TV. Prenosnikom tako ne bo več zmrzovala slika med predvajanjem videa. iOS 4.4.2 pa odpravlja napake pri omenjeni generaciji Apple TV, ki pa se pri nas ni prijel zaradi omejenih pretočnih vsebin. Namreč še vedno čakamo, da dobimo v iTunes Store tudi možnost nakupov in izposoje filmov. Tako je za naše razmere še vedno izrazito nepraktičen, ker ne vsebuje trdega diska.

Če je verjeti govoricam, ki jih je sprožila izdaja biografije, naj bi Steve Jobs potuhtal kako narediti pravi TV sprejemnik, ki bo sledil Applovi filozofiji oblikovno všečnega izdelka ter temeljil na izjemni uporabniški izkušnji. Po poročilih analitikov se že odvijajo dogovori med podjetji za zagotovitev surovin in proizvodnih kapacitet, da bomo v naslednjem letu videli nov revolucionarni izdelek. Tako bo Apple dokončno obvladal vso dnevno sobo, kot so pričeli obljubljati že pred petimi leti.

Pred nami se pričenja obdobje nakupov, ki se že kaže v znižanju cen naslovov za iOS igre, zaradi bližnje Noči čarovnic. Sledil bo Črni petek, ki doseže vrhunec z Božičem in ravnokar objavljeni četrtletni izkazi poslovanja bodo spet preseženi.

Prenosi:
MacBook Pro Video Update 1.0
Apple TV 4.4.2


Posreduj članek naprej