Let´s talk iPhone*

Let´s talk iPhone*

0
Klemen Tominšek, 4. October 2011 v Novice z značkami keynote.

Danes zvečer ob 19. uri se bo začel medijski dogodek, ki že vse poletje buri domišljijo Applovim privržencem. Ker je Steve Jobs predal mesto izvršnega direktorja svojemu nasledniku Timu Cooku, bo le ta vodil šov. Da šok le ne bi bil prevelik in da bo zadovoljivo nasledil mesto genialnega očeta Appla, so mu predstavo organizirali kar v stavbi matičnega podjetja.

Z gotovostjo lahko trdimo le, da nas čaka nova različica najnaprednejšega telefona iPhone in mobilnega operacijskega sistema iOS za vse Applove mobilne naprave. Ker se bo konferenca osredotočala na pametni telefon, bodo sigurno predstavljene napredne storitve, ki jih bo omogočal nov operacijski sistem. Kot ste lahko prebrali pred dnevi, je del napredka že viden, saj smo že pred samim dogodkom dobili možnost nakupa glasbe in knjig preko iTunes trgovine.

Tako bomo zvečer najbrž tudi izvedeli kako hitro bomo v Evropo dobili možnost predvajanja glasbe iz oblaka, ter nakup in izposojo filmskih vsebin. S tem bi utemeljili nakup Apple TV na tej strani luže, saj je naprava namenjena poglavitno le pretočnemu predvajanju vsebin.

Omenja se še linijo glasbenih predvajalnikov iPod, ki uporabljajo isti iOS kot Apple TV in iPhone, le da to ni tako zagotovo. Po napovedih naj bi iPod touch postal cenejši iPhone in podobno kot iPad naj bi dobil možnost micro SIM kartice za mobilni dostop do interneta. Po drugi strani pa analitiki ocenjujejo, da je situacija končno zrela, da se poslovimo od iPod classic modela, saj bo vsa glasba na voljo iz oblaka.

Sigurno ne bo ostalo skrito, da Apple agresivno zavzema evropski trg in kar po tekočem traku odpira nove Apple trgovine. Tudi mi smo v luči teh aktivnosti dobili tri povečane ljubljanske trgovine na novih lokacijah. Ne smemo pa tudi mimo tega, da je nedavno na Češkem in Madžarskem zagnal lastno spletno trgovino.

Če vas, tako kot nas, neznansko zanima ali bomo tudi Slovenci dobili možnost glasovnega upravljanja telefona ali celo poslovenjen iOS, vas vabim, da se nam pridružite. Zgolj s klikom na dvignjen palec na blogu ali s komentarjem.

Viri za današnji prenos “v živo”

engadget.com live coverage
arstechnica.com live coverage
t3.com live coverage
gizmodo.com live coverage
gdgt.com live coverage
macrumors.com live coverage







*Pogovarjajmo se o iPhonu

foto: 9to5mac.com


Posreduj članek naprej