Da bo iPhone zdržal dlje

Da bo iPhone zdržal dlje

0
Klemen Tominšek, 25. May 2011 v Novice z značkami baterija, iphone.

Tempo življenje večkrat narekuje celodnevno odsotnost z doma, kako postopati da se baterija telefona ne izprazne prekmalu? Kaj narediti, da nam bo iPhone služil ves dan? Z upoštevanjem sedmih nasvetov, lahko občutno podaljšamo vzdržljivost aparata in se s tem rešimo marsikatere zagate.

1. največji porabnik baterije je svetlost zaslona. Prilagodite svetlost na najnižjo možno vrednost, da lahko z njim nemoteno rokujete!

2. izklopite potisna sporočila, ker so tudi ta požrešen porabnik baterije. Namesto samodejne opcije, preklopite na ročno pobiranje pošte. Tako iPhone pobira obvestila s strežnika samo takrat, ko je pognana aplikacija za elektronsko pošto.

3. Kar nekaj aplikacij uporablja javljanje lokacije telefona s pomočjo GPS, triangulacije baznih postaj in Wi-Fi dostopnih točk. Vsa ta preverjanja jemljejo moč bateriji, zato tistih, ki jih res nujno ne uporabljate, izklopite.

4. Sporočila, ki se prikazujejo v okvirčku na zaslonu telefona tudi skrajšujejo delovanje, saj neprestano preverjajo kaj se dogaja s telefonom. Podobno kot pri zgornji točki jih čimveč izklopite.

5. Aplikacije, ki tečejo v ozadju, po zagotovilih Appla naj ne bi porabljali baterije, saj so v zamrznjenem stanju. So pa aplikacije, ki zaradi svoje funkcionalnosti tečejo tudi v ozadnju, na primer: predvajanje internetnih radijskih postaj, GPS sledenje … Če jih imate pognanih okrog 20 do 30 še od prejšnih dni, nepotrebne zaprite. Z dvojnim pritiskom na Home gumb aktivirate večopravilnostno vrstico, sedaj pa nekaj časa držite željeno aplikacijo, da se v zgornjem levem kotu pokaže rdeč krogec.

6. Uporaba brezžičnega interneta neprestano preverja dostopne točke in njihovo moč. V mnogih situacijah spletnih storitev ne koristimo, zato je modro za tisti čas izklopiti Wi-Fi.

7. Podobno je tudi z Bluetooth tehnologijo, za daljše delovanje aparata jo vključimo samo takrat, ko jo resnično potrebujemo.

Omenjeni nasveti v prilagojenem obsegu veljajo za vse vrste iOS naprav in ne samo za iPhone!


Posreduj članek naprej