iPad v mestu

iPad v mestu

0
Klemen Tominšek, 8. April 2011 v Novice z značkami ipad, rent.

V španski prestolnici Madrid, ki je četrta najbolj obiskana destinacija Evrope, so prišli na fantastično idejo. Vsem popotnikom mesta omogočajo najem iPada za čas obiska.

Snovalci, ki stojijo za storitvijo PadInTheCity, ciljajo na 7 milijonov turistov, ki letno obiščejo glavno mesto in potrebujejo dostop do elektronske pošte, spleta, navigacije, iOS aplikacij … Za vse potrebe so na voljo tablice s 3G podporo, zraven pa pride še polnilec in zaščitni ovitek. Naprava je prednaložena z 29 aplikacijami, popoln seznam pa najdete tu.

Najem stane 39 € na dan in ima vključen neomejen podatkovni prenos, da pa lahko storitev uporabljate, je potrebno popreje zakupiti iPad. Prek spletne strani določite termin uporabe in plačate storitev s katero od kreditnih kartic oz. PayPal-om. Ko opravite vse potrebne formalnosti, vam preostane le še izbira kraja, kamor vam dostavijo iPad ob vašem obisku.

Zaradi možnih prevar, je potrebno pristati na varščino v višini 500 €, ki si jo podjetje rezervira na vašem računu, če tablice ne vrnete nazaj. Drugače pa ob odhodu s predajo naprave dobite dokazilo o prenehanju najema in sproščena sredstva.

Upajmo, da bodo tudi ostala večja mesta posvojila zanimiv poslovni model. Strošek najema je sprejemljiv tudi tistim, ki že imajo lastni iPad 3G, pa ne želijo plačati visokih stroškov prenosa podatkov v gostujočem omrežju.


Posreduj članek naprej