iPad 2 razprodan

iPad 2 razprodan

0
Nejc Žorga Dulmin, 16. March 2011 v Novice z značkami ipad.

V petek, 11. marca 2011, ob 5h popoldan po ameriškem času, se je v ZDA začela prodaja iPada 2 in za Apple ne bi moglo iti bolje. iPad je bil razgrabljen do zadnjega kosa in do konca vikenda ga ni bilo mogoče več najti v nobeni trgovini. In tako je ostalo do danes. V kakšno trgovino pride manjša zaloga, a je v trenutku prodana in iPad 2 je ta trenutek težje najti kot Zune v stanovanju Mac uporabnika.

Kupci so ga lahko kupili tudi prek spleta in v petek je bil predviden čas dostave 3-5 dni, ki pa se je čez vikend zamaknil na 2-3 tedne, danes pa je že na 4-5 tednov. Zaradi velikega povpraševanja, so nekateri začeli preprodajati iPad 2 na eBayu, kjer je cena dosegla tudi 4.000 dolarjev.

Nekateri predvidevajo, da je bilo do konca vikenda prodanih milijon iPadov (za to številko je prvi iPad potreboval 28 dni). Kratka anketa, ki jo je izvedel analitik Gene Munster, kaže, da je okoli 70 odstotkov kupcev iPada 2 novih uporabnikov in si niso lastili prve verzije naprave. Prav tako je skoraj polovica kupcev kupila 3G verzijo, 41 odstotkov pa jih je kupilo 32 GB model.

Vir : The Loop .

Posreduj članek naprej