Nasveti, ki bi jih moral poznati vsak uporabnik iPhone-a

Nasveti, ki bi jih moral poznati vsak uporabnik iPhone-a

0
David Praznik, 3. January 2010 v Šnelkurs z značkami iphone, ipod.

Kar je za mnoge nekaj povsem osnovnega, lahko drugim povzroča vrsto preglavic. Slednje rešitve predstavljajo nekaj uporabnih trikov, ki uporabniku omogočajo hitrejše delo s samim iPhone-om. Namenjeno je uporabnikom, ki se z iPhone-om šele spoznavajo.

Potresi = “razveljavi” (Undo)

Kadar pišete novi email ali beležko, lahko s tresenjem iPhone-a sprožite funkcijo razveljavi (undo). Enak način lahko uporabite tudi, če ste pomotoma pobrisali del besedila kar pomeni, da ga boste s tresenjem iPhone-a priklicali nazaj. To velja za vse programe, ki vam dovoljujejo vnos besedila (SMS, Tweetie, ipd.).

Hitro utišanje zvonenja

Če klica na iPhone-u ne želite sprejeti, lahko s pritiskom na gumb Power, oziroma 1-krat na katerikoli gumb za glasnost, klic nemudoma utišate. Če pa želite klicatelja nemudoma preusmeriti na glasovno pošto, pa to storite tako, da preprosto 2-krat kliknete na gumb Power.

Povečava slikic v Safari-ju

Kadar želite povečati slikico v Safari-ju je potrebno nanjo 2-krat zaporedno tapkniti. Za vrnitev v prvotno velikost, pa tapkanje ponovimo.

Povečava besedila v Safari-ju

Podobno kot pri slikicah, lahko tudi besedilo povečate s tapkanjem.

Shranjevanje slikic

Zelo enostavno pa lahko vsako slikico tudi shranite iz skoraj vseh programov (Safari, Mail, Twitter, ipd.) s tem, da se jo s prstom dotaknete in dotik zadržite toliko časa, da se pojavi napis Save Image (shrani sliko) ali Copy (kopiraj). Če izberete Save Image, se slika shrani v mapo na iPhone-u, kjer so shranjene vse ostale fotografije.

Zajem zaslona

Zelo uporabno in hkrati enostavno funkcijo lahko izvedete tako, da najprej pritisnete na gumb “Power”, ga držite in takoj za tem pritisnete še na gumb “Home”. Funkcijo zajema zaslona lahko uporabljate za vse zaslone na iPhone-u. Zajeme (kot slikco) pa boste našli v foto albumu v kategoriji “Camera Roll”.

Kako se najhitreje vrnemo na vrh strani

Kadar se pomikate navzdol po ekranu (npr. pri spletnih straneh v Safari-ju) in ko želite čim prej priti nazaj do vrha strani, preprosto tapknite na nadzorno vrstico (kjer je prikazana ura) in to vas bo poneslo vse do vrha strani.

Predogled povezav

Ko na primer brskate po spletni strani, lahko opazite povezavo na neko drugo stran. Če želite videti, kam vas ta povezava popelje, ne da bi jo odprli, preprosto položite in zadržite prst na njej. Pokazala se vam bo destinacija linka, poleg tega pa vam bo dana možnost, da povezavo odprete v istem oknu, v novem oknu ali celo, da povezavo kopirate.

Prihranite čas pri pisanju domen

Ko ste v Safari-ju in želite odpreti novo stran, vam ni potrebno vtipkati celotnega spletnega naslova. Torej, če v Safari-ju želite obiskati http://www.apple.com, vtipkate samo “apple”, “www.” in “.com” se bosta dodala samodejno.

Dodajte vaše priljubljene spletne strani na namizje iPhone-a

Vsak ima določene priljubljene spletne strani, ki jih pogostokrat obišče. Zaradi tega je zelo koristno, če si te strani dodate na springboard (glavni zaslon, kjer se nahajajo vse aplikacije). To naredite tako, da odprete željeno spletno stran, pritisnete na + na koncu strani in izberete možnost Add to Home Screen. Na ta način se bo na namizju (home screen) ustvarila ikona, ki vam bo omogočala hiter dostop do spletne strani, ne da bi prej odpirali Safari-ja.

Poznate še kakšne uporabne “hitre” trike? Delite jih z nami in ostalimi uporabniki!

Vir : iphonedownloadblog.com .

Posreduj članek naprej