Forecast.io

Forecast.io

0
Nejc Žorga Dulmin, 6. May 2013 v Novice z značkami brezplačno, vreme, web-app.

Forecast.io je eden tistih vremenskih appov, ki izstopa. Pravzaprav gre za web-app, ki pa daje občutek, kot da gre za pravi app iz App Store.

Forecast.io si namestimo tako, da na naši iOS napravi odpremo Safari in odsurfamo na http://forecast.io. Nato kliknemo spodaj na gumb za deljenje in izberemo Add to Home Screen.

Tako, Forecast.io je sedaj na našem domačem zaslonu in izgleda kot katerikoli drug app.

App je preprost in minimalističen. Lahko prikažemo vreme za trenutno lokacijo, ali pa poiščemo drug kraj in preverimo kakšno je vreme tam. Lokacije si lahko tudi shranite.

Kar pa pri Forecast.io najbolj izstopa, je vremenska napoved v preprostem jeziku (seveda v angleščini). Na spodnji sliki lahko vidite, da je bila napoved za naslednjo uro Sprinkling, za naslednjih 24 ur pa Light rain later this morning.

Vreme lahko preverimo tudi za 6 dni naprej, dobimo pa tudi zelo praktičen prikaz nihanja temperature. Hitro lahko vidimo razliko med dnevo in nočjo ter razliko med posameznimi dnevi. Napoved za 4. 5. ali 6. dan se seveda lahko hitro spremeni, saj je vreme kaotično, tako da večkrat odprite Forecast.io in preverite.

Forecast.io je brezplačen web-app za vse mobilne naprave. Prirejen je tudi za “navadne” računalnike, tako da ga lahko kar takoj preizkusite.


Posreduj članek naprej