Revija The Magazine

Revija The Magazine

0
Nejc Žorga Dulmin, 3. April 2013 v Novice z značkami ios, revija.

Marco Arment, avtor znane storitve in appa za branje kasneje Instapaper, se je konec lanskega leta lotil novega projekta: ustvariti digitalno revijo, ki je podprta izključno z naročninami. Nič zoprnih oglasov, nič motilnikov, fokus je izključno na vsebini. Ime revije je preprosto The Magazine.

Vsak izvod ima nekje 5-6 relativno dolgih člankov. Izvod izide vsakih 14 dni, kar je bila namerna odločitev. Če bi revija izhajala tedensko, bi se lahko zgodilo, da uporabnik ne bi uspel vsega prebrati (vsi imamo ogromno vsebin z vseh koncev interneta), kar bi lahko pripeljalo do tega, da prekine naročnino in odpove vse skupaj. Naročnina znaša 1,99 € na mesec, kar pomeni, da dobimo za to ceno dva izvoda revije.

Teme člankov so zelo različne, vendar je vsem skupna tehnologija oz. kako tehnologija vpliva na naša življenja. In ne samo v digitalnem svetu, tudi analognem. Eden takih člankov je bil npr. kako se brije s klasično britivico (tisto, ki ima eno rezilo na dveh straneh), ali pa, kakšno je bilo življenje brez elektrike v času orkana v ZDA.

Dizajn appa je preprost – imamo le dva pogleda: seznam člankov oz. izvodov revij in pogled na članek. V članku samem nas povezave ne peljejo ven iz appa, temveč se na dnu app odpre okence za opombe, kar je dobrodošlo, saj nam tako fokus ne uide z bistva. Članke lahko delimo tudi s prijatelji, ki potem dobijo povezavo do celotnega članka. Za pokušino delim tukaj en članek z vami.

The Magazine je brezplačen app, prva številka prav tako, da se lahko prepričate o vsebini, preden se naročite na revijo.

The Magazine bo verjetno vaš edini app, ki ga boste imeli v Newsstandu. :)


Posreduj članek naprej