iOS baby monitor

iOS baby monitor

0
Nejc Žorga Dulmin, 11. March 2013 v Novice z značkami ios, nadzor.

Če imamo dve iOS napravi, na primer iPad in iPhone, ju lahko izkoristimo kot baby monitor, kot video oziroma avdio nadzor otroka, ki je v postelji v sosednji sobi.

Best Baby Monitor

App, ki, kot že ime pove, odlično opravlja nalogo baby monitorja je Best Baby Monitor. Namestimo ga na obe iOS napravi in nato eno napravo uporabimo kot oddajnik – ga postavimo na primer zraven postelje, drugo napravo pa kot sprejemnik, ki ga imamo pri sebi.

iOS napravo, ki bo prevzela vlogo oddajnika, je seveda treba postaviti na varno mesto. Sam sem odkril, da je iPad mogoče precej preprosto in varno zatakniti med žimnico in posteljo.

Napravi se povežeta med seboj preko Wi-Fi ali Bluetooth. Na obeh zaženemo aplikacijo in izberemo, katera naprava je “otrok” in katera je “starš”. Best Baby Monitor bo samodejno poiskal drugo napravo, tako da se vse lepo magično zgodi brez kakšnih kompleksnih nastavitev.

Na starševski strani imamo tako video kot avdio nadzor. Na zgornjem delu zaslona pa imamo še dodatne možnosti: lahko vklopimo upavanko, vklopimo lučko – kar pomeni, da zaslon oddajnika postane čisto bel, lahko pa celo vklopimo mikrofon na sprejemniku in nekaj sporočimo v drugo smer.

Aplikacija teče tudi v ozadju, tako da lahko uporabljamo svojo iOS napravo in hkrati slišimo, kaj se dogaja na drugi strani. Takrat lahko napravo tudi ugasnemo in bo zvok še vedno tekel v ozadju.

Dodatna možnost, ki jo ponuja aplikacija je možnost alarma, kar pomeni, da lahko nastavimo, čez koliko časa naj nas naprava pokliče na telefon ali facetime, če za določen čas zazna hrup.

Po nekajdnevni uporabi, lahko zaključim, da je aplikacija zelo uporabna in praktična. Obstaja celo Mac verzija programa. Pa tudi če nimamo otrok, jo lahko uporabimo za na primer videonadzor. Edina pomanjklivost, ki jo ima, je, da imamo lahko le en sprejemnik naenkrat. Če hočemo spremljati dogajanje na drugi napravi, se moramo najprej s prve “izklopiti”.

Best Baby Monitor je na voljo v App Store za 3,59 €.


Posreduj članek naprej