Cenejši iPhone in zaklenjene slike

Cenejši iPhone in zaklenjene slike

0
David Praznik, 10. January 2013 v Novice z značkami apple, iphone, app-store.

App Store in zaklenjene slikce aplikacij

S strani podjetja Apple so včeraj sporočili, da bodo zajemi zaslona oziroma slikce aplikacij in iger, ki jih uporabniki vidimo v iTunes App Store, zaklenjene.

“Beginning January 9, app screenshots will be locked in “iTunes Connect” once your app has been approved. New screenshots may be uploaded when you submit a binary for an update to an existing app or a new app.”

To pomeni, da jih razvijalci ne bodo več mogli neomejeno menjavati po potrditvi appa s strani Appla, saj so to možnost nekateri izkoriščali za zavajanje kupcev. Adijo SPAM aplikacijam.

Cenejši iPhone

Govori se, da naj bi Apple resno razmišljal o prilaganju ciljni skupini uporabnikov, ki si iPhona niso kupili zaradi nižjih cen konkurenčnih izdelkov. Cena cenejše različice iPhona naj bi se gibala med 99 USD in 149 USD, kar po naše pomeni od cca 76 EUR do 111 EUR. Razlika v ceni je v primerjavi s tisto, ki jo ima iPhone 5 (679 EUR), ogromna. Kako naj bi to dosegli je zaenkrat še vprašanje, a če so pri isuppli.com za iPhone 4 prišli do cene 187 USD, so pri Applu glede na rezultat uspešnosti in znanja, sposobni oblikovati še boljšo.

Ni še znano kakšne oblike bo cenejši iPhone, predvideno pa je, da bo iz cenejših materialov in verjetno manjših dimenzij. Na voljo naj bi bil konec tega leta.

Dodatek k članku
Apple naj bi žepu prijazen telefon iz reciklirnih materialov razvijal že od leta 2009, navajajo pri DesignTaxi.


Posreduj članek naprej