Manj znane iOS 6 funkcionalnosti

Manj znane iOS 6 funkcionalnosti

0
Nejc Žorga Dulmin, 24. September 2012 v Novice z značkami iphone, ios.

Koledar in center za obvestila (notification center)

V centru za obvestila pri koledarskih vnosih lahko zdaj vidimo tudi čas in datum zaključka nekega dogodka. V naslovni vrstici Calendar je zdaj napisan tudi današnji datum.

Posodobitve appov

Po novem nam ni več potrebno vpisovati gesla za App Store, ko posodabljamo aplikacije. Prav tako nam pri posodobitvah ne zapre App Stora, tako da lahko brskamo naprej.

Odgovori s sporočilom

Zdaj imamo možnost, če nas kdo kliče in nimamo časa dvigniti telefona, odgovoriti z vnaprej pripravljenim sporočilom. To je Apple sicer predstavil, naj vam pa zaupamo, kje se skrivajo te nastavitve: odprite Settings > Phone > Reply with Message.

Naprej in nazaj 15 sekund

Če poslušamo podcast s Podcasts appom ali avdioknjigo v Music appu, potem imamo na zaklenjenem zaslonu (če dvakrat pritisnemo gumb Home) možnost iti 15 sekund naprej ali nazaj. Enake gumbe dobimo tudi v multitasking vrstici.

Read Later

Sedaj je mogoče iz katerekoli aplikacije, ki uporablja spletni pogled (torej, da odpre neko spletno stran), poslati članek oz. besedilo strani v Safarijev Reading List za kasnejše branje.

Reminders in značka za opravila

Reminder zdaj (končno) prikazujejo število opravil, katerim je potekel rok.

Bližnjice za besedila

Bližnjice, ki jih nastavimo za lažje tipkanje pogosto uporabljenih besed, so zdaj sinhronizirane preko iClouda med našimi napravami. Zelo, zelo dobrodošla posodobitev. (Nastavitve so sicer v Settings > General > Keyboard.)


Posreduj članek naprej