Flock - do skupnih fotk brez težav

Flock - do skupnih fotk brez težav

0
Nejc Žorga Dulmin, 6. August 2012 v Novice z značkami iphone, app.

Situacija: si zunaj s prijatelji, nora žurka je, dogaja do konca. Ker gre za nepozabne trenutke, vsak od prijateljev fotka s svojim iPhonom. Problem nastane naslednji dan: kako si boš izmenjal fotografije? Prek epošte, dropboxa, USB ključka? Nobeden od naštetih načinov ni praktičen in tukaj nastopi Flock.

Flock samodejno poišče fotke, ki si jih naredil skupaj s prijatelji. S pomočjo GPS lokacije in časa fotografij, lahko ugotovi, da si bil ob nastajanju slik skupaj s prijatelji. Fotografiraš lahko s katerikoli appom, Flock pa bo v ozadju spremljal fotke in fotke prijateljev. Ko ugotovi, da imata nekaj skupnih slik, pošlje obvestilo, da je čas za deljenje slik. Preden fotke deliš s prijatelji jih tudi potrdiš, ali kakšno odstraniš, če je to potrebno.

Fotografije lahko potem deliš z drugimi preko Facebooka, SMSa ali epošte, vendar gre pri vseh za isti štos, gre samo za povezavo do fotk oz. spletnega albuma, ki so na Flockovih strežnikih. Od tam je potem mogoče vse slike shraniti kot datoteko ZIP.

Flock je odličen app, a ima eno veliko pomanjklivost. Prijateljev ne moreš dodati drugače, kot preko Facebooka. To seveda pomeni, da ne moreš deliti fotografij s prijatelji, ki ne uporabljajo Facebooka. Upamo, da bodo to pomanjkljivost še odpravili.

Flock je brezplačen app na voljo v App Store.


Posreduj članek naprej