e-izobraževanje: Akademija Khan

e-izobraževanje: Akademija Khan

0
David Praznik, 13. March 2012 v Novice z značkami apple, ipad, ibooks, e-izobraževanje.

Akademija ima trenutno več kot 3000 video vsebin, ki pokrivajo različna področja izobraževanja. S programom lahko starši, učitelji in študenti spremljajo študentov napredek na videih, skupaj z informacijo, kako dolgo odgovarjajo na praktična vprašanja in katera tema jim povzroča težave. Možen je tudi pretok video vsebin kar pomeni, da jih lahko predvajamo, tudi ko nismo povezani v svetovni splet. Kot navaja vir, je možna tudi sinhronizacija med napravami. Primer: če si video ogledamo na prenosniku in kasneje nadaljujemo na iPadu, se bo predvajanje videa na iPadu pričelo od tam, kjer smo nehali na prenosniku. Program na iPadu trenutno še ne ponuja praktičnih vaj, a lahko v bližnji prihodnosti to pričakujemo.

Preko iBooks je na področju e-izobraževanja vedno bolj prisotno tudi podjetje Apple. iBooks 2 omogoča obstoječim učbenikom pretvorbo v e-učbenike, ki študentom in dijakom omogočajo ogled video vsebin, iskanje pomena besed med branjem in še več. Tudi podjetja Inklingm Chegg in Kno ponujajo podobne ponudbe. Omeniti pa je potrebno Applovo aplikacijo iBooks, ki omogoča prav vsakomur pripravo in objavo e-učbenika z multimedijskimi vsebinami, na podlagi že narejenih šablon. To močno konkurira klasičnim pristopom, kjer je poleg oblikovne izvedbe vsebine potreben še tisk.

Kako šole reagirajo na e-izobraževanje

Nekatere šole že preizkušajo e-izobraževanje s pomočjo iPadov in merijo reakcije učencev ter njihove odzive na tehnologijo. Tudi omenjena šola Menlo iz mesta Atherton v Kaliforniji, je ena izmed njih. Učencem osmega in desetega razreda so ponudili iPade, na katerih so ustvarjali projekte, brali in so jih lahko celo odnašali domov.

Khan Academy za iPad je aplikacija, ki je v App Storu na voljo brezplačno.

vir: venturebeat.com


Posreduj članek naprej