Apple in Microsoft združujeta moči proti Googlu

Apple in Microsoft združujeta moči proti Googlu

0
Uredništvo Jabolko, 25. December 2009 v Novice z značkami microsoft, apple, google.

“Sovražnik mojega sovražnika je moj prijatelj”

Ta arabski pregovor bi lahko bila osnova za celotno iPhone strategijo podjetja Apple. Kombinacija vedno bolj uporabljenih pametnih telefonov iPhone in Microsoftov prevladujoči položaj med podjetniškimi orodji za komunikacijo in produktivnost, bi lahko dosegla veliko več kot pa vsak posebej.

Kot opozarja PC World (računalniška revija, op.p.), bi Microsoft naredil pametno potezo, če bi se povezal z Apple-om. Iphone je kakovosten in pameten telefon, za katerega bi Microsoft lahko razvijal orodja, ki bi služila njihovim strankam. Glede na to, da se Microsoftovi programi lahko uporabljajo na različnih operacijskih sistemih, bi podjetje lahko razvijalo programe tudi za iPhone. S tem bi podpirali svoje stranke in hkrati ščitili svojo tržno osnovo.

Apple potrebuje dobrega partnerja kot je Microsoft, da bi naredil vtis na podjetja, saj nima podjetniške infrastrukture kot jo ima na primer Research in Motion z Blackberry serverjem. Brez orodja za upravljanje podjetja, pa bo za Apple težje uvesti iPhone na področje velikih korporacij.

Verjetno bo za nekoga osupljiva novica, če bosta Apple in Microsoft združila svoje moči. Navsezadnje, pa bi bila to dobra poteza s strani dveh velikanov, da bi ustavili Google-ovo premoč na internetu.

vir: iphonedownloadblog.com


Posreduj članek naprej