Apple predstavil novo aplikacijo iTunes U za iPad, iPhone in iPod touch

Apple predstavil novo aplikacijo iTunes U za iPad, iPhone in iPod touch

0
Uredništvo Jabolko, 22. January 2012 v Novice z značkami press, itunes-u.

Apple je predstavil novo aplikacijo iTunes U, ki profesorjem in študentom ponuja vse, kar potrebujejo na svojem iPadu, iPhonu in iPod touchu za poučevanje in študij. Nova aplikacija iTunes U profesorjem omogoča izdelavo in upravljanje pouka, vključno s ključnimi elementi, kot so predavanja, naloge, izpiti in učni načrti, ki jih lahko ponudijo milijonom uporabnikov naprav iOS po vsem svetu. Aplikacija iTunes U daje uporabnikom naprav iOS dostop do najbolj obsežnega kataloga brezplačnih izobraževalnih vsebin, ki jih ponujajo najboljše univerze na svetu, med njimi Cambridge, Duke, Harvard, Oxford in Stanford. Odslej lahko v aplikaciji iTunes U tudi osnovne in srednje šole ponudijo celotna predavanja. iTunes U je že postalo neverjetno priljubljeno učno orodje za študente s prek 700 milijonov prenosov vsebin.

“Nova aplikacija iTunes U omogoča študentom kjerkoli na svetu dostop do celotnih predavanj najbolj prestižnih univerz na svetu,« je povedal Eddy Cue, višji podpredsednik za spletno programsko opremo in storitve v Applu. »Še nikoli doslej izobraževalci niso imeli možnosti ponujati svojega pouka na tako inovativen način, ki komurkoli omogoča, da se pouči o določeni tematiki kjerkoli na svetu, ne samo v predavalnici.”

Pred rešitvijo iTunes U so imeli do učnih vsebin najboljših univerz dostop samo študenti v predavalnicah. Z aplikacijo iTunes U za iPad, iPhone in iPod touch teh ovir ni več. Študentom so na dlani celotna predavanja in dodatno učno gradivo. Študentom je omogočen dostop do novih knjig znotraj aplikacije, vsi zapiski, narejeni v aplikaciji iBooks, pa so združeni za lažje pregledovanje. Poleg branja knjig, ogleda predstavitev, predavanj in nalog lahko študentje prejemajo obvestila o najnovejših vsebinah.* Aplikacija iTunes U je že brezplačno na voljo v App Storu.

Profesorji lahko enostavno izdelujejo, upravljajo in delijo svoja predavanja, izpite in zapiske s pomočjo spletnega orodja ter uporabljajo vsebine in povezave iz aplikacije iTunes U, s spleta, iBookstora ali App Stora. Naložijo in distribuirajo lahko tudi lastne dokumente, kot so datoteke Keynote, Pages, Numbers ali knjige, narejene z orodjem iBooks Author.

*Nekatere vsebine so na voljo samo na iPadu.

Vir: Powercom sistemi d.o.o.


Posreduj članek naprej