iOS 5 sprožil preobremenitev?

iOS 5 sprožil preobremenitev?

0
Klemen Tominšek, 14. October 2011 v Novice z značkami posodobitev, ios, osx.

Dolgo pričakovani in prejšnji teden napovedan prihod novega iOS 5, je med uporabniki sprožil pravi naval na internetno infrastrukturo. Pri Applu so obenem poskrbeli tudi za posodobitev celotnega ekosistema, ki bo skrbel za storitve v oblaku, a mobilni navdušenci so bili v premoči.

Tako so nas kaj kmalu po sedmi uri zvečer dosegle novice o preobremenjenosti Applovih strežnikov, ki niso omogočali ravno vzpodbudnih prenosov. Težave so se še stopnjevale, saj nekateri niso mogli opraviti namestitve do kraja, problemi so bili s podatki, ki so izginili … Napaka 3200 je postala najbolj vroča beseda večera.

S podobnimi težavami pa so se soočali tudi ponudniki internetnih storitev, saj so jim nadobudni uporabniki s prenosom v velikosti dobrega starega CD ploščka, dodobra zasičili kapacitete. Slika kaže zasedenost Londonskega ponudnika (LONAP) v sredo zvečer, pri nas pa le ni bilo tolikšne bojazni.

Poleg teh smo bili pa še starejši Mac uporabniki, ki smo se hoteli tudi prek istih Applovih strežnikov dokopati do najnovejših posodobitev. Poleg posodobitve operacijskega sistema OS X Lion, so posodobili dober ducat programov, da bo uporabniška izkušnja storitve iCloud izjemna.

Nekako ne gre zameriti Applu, da jim je malce kolcnilo pri štartu tako obsežne prenovitve skoraj vseh pomembnejših gradnikov, ki bodo skupaj omogočali, da bomo imeli zmeraj na dosegu roke zadnje slike, kupljeno glasbo, posodobljene stike, osvežene koledarje in dokumente. Delovanje iCloud servisa lahko preverite prek podporne strani.

Vseh novosti in izboljšav je toliko, da jih je težko našteti, kaj šele opisati! Druge pa bomo odkrivali skupaj z uporabo naprav, ki so naenkrat pridobile tako po vrednosti, kot tudi uporabnosti. Proti četrtkovem jutru so se zadeve normalizirale in tako ni več bojazni, da si ne bi privoščili najnovejših dosežkov s spodnjih povezav.

Prenosi:
iOS 5 Software Update
iMovie
Remote
Find My iPhone
Pages
Numbers
Keynote
Tunes Movie Trailers
Cards
Find My Friends
Air Port Utility
iBooks

iTunes 10.5
Server Admin Tools 10.7.2
iPhoto 9.2
Apreture 3.2
Lion Recovery Update
OS X Lion Update 10.7.2 Client
iPhone Configuration Utility 3.4
Safari 5.1.1
Xcode 4.2

Foto: ISPreview


Posreduj članek naprej