Apple uvedel novosti v iPodih touch in iPodih nano

Apple uvedel novosti v iPodih touch in iPodih nano

0
Uredništvo Jabolko, 5. October 2011 v Novice z značkami ipod, press.

»iPod je povzročil revolucijo v načinu poslušanja glasbe, z več kot 320 milijoni prodanih naprav pa je najbolj priljubljeni glasbeni predvajalnik na svetu,« je dejal Philip Schiller, Applov višji podpredsednik za globalni produktni marketing. »iPod touch, ki je odslej na voljo v črni in beli barvi, je doslej najbolje prodajani iPod, z iOS-om 5 in iCloudom pa je še boljši.«

Novi iPod touch ima iOS 5, najbolj napredni mobilni operacijski sistem na svetu, ki vsebuje prek 200 novih lastnosti, vključno s storitvami iMessage, Game Center ter Obvestila (Notifications) in brezžičnim sinhroniziranjem z iTunesi prek Wi-Fija. iMessage prinaša na iPod touch funkcionalnost sporočanja, ki jo omogoča iPhone, tako da lahko odslej enemu ali več uporabnikom naprav iOS 5 enostavno pošiljate tekstovna sporočila, fotografije, videe in stike. Omogoča tudi enostavno sledenje pogovoru na vseh vaših napravah iOS – brezplačno – z obvestili, potrditvami prejema sporočil in statusom pisanja. Izboljšave Game Centra prinašajo možnost dodajanja fotografij uporabniškemu profilu, kupovanje novih iger znotraj aplikacije Game Center ter še enostavnejši način iskanja prijateljev in novih iger.

iPod touch deluje tudi z iCloudom, Applovim edinstvenim naborom brezplačnih storitev v oblaku, ki vključujejo tudi iTunes v oblaku ter shranjevanje fotografij in dokumentov v oblaku. iCloud deluje z iPhonom, iPadom, iPodom touch, Macom ali PC-jem ter samodejno in brezžično shranjuje vaše vsebine in jih pošilja na vse vaše naprave. Ko se vsebina spremeni na eni napravi, se vse povezane naprave samodejno in brezžično posodobijo.

iPod nano ima zdaj večje ikone za še enostavnejšo navigacijo po intuitivnem uporabniškem vmesniku Multi-Touch. Na voljo je tudi 16 novih digitalnih prikazov ure, izbirati pa je mogoče tako med klasičnim analognim videzom kot tudi med priljubljenima Disneyjevima junakoma Mikijem Miško in Mini. iPod nano zdaj brez pripomočkov spremlja prehojeno ali pretečeno pot ter s tem poenostavlja začetek vadbe. Spremlja čas, ritem in razdaljo teka, porabljene kalorije in število korakov. K učinkoviti vadbi spodbuja z motivacijskim govorjenjem med tekom, ki je na voljo v sedmih jezikih, medtem ko poslušate priljubljeno glasbo ali radio. Opravljene vadbe lahko enostavno naložite na spletno stran Nike+, na kateri si lahko nastavite cilje vadbe, spremljate napredek in izzovete prijatelje. Ultra prenosni iPod nano je na voljo v sedmih barvah: srebrni, grafitni, modri, zeleni, oranžni in rožnati.

Z App Storom na iPodu touch je uporabnikom na voljo najobsežnejša in najboljša zbirka več kot 500.000 aplikacij z več kot 100.000 igrami in zabavnimi naslovi. Uporabnikom je na dlani tudi dostop do spletne glasbene trgovine iTunes Store, ki jim daje dostop do najobsežnejšega kataloga s prek 20.000 skladbami, ki jih lahko kupijo in naložijo neposredno na iPod touch.

iPod je najbolj priljubljena družina glasbenih predvajalnikov na svetu, ki obsega modele iPod shuffle, iPod nano z Multi-Touchem, iPod touch v beli in črni barvi ter z iOS-om 5 in iCloudom. Zaključuje jo model iPod classic s 160 GB pomnilnika.

iPod nano je že na voljo v izvedbah z 8 GB in 16 GB pomnilnika. iPod nano potrebuje računalnik Mac z USB 2.0, Mac OS X v10.5.8 ali novejšim in iTunes 10 ali novejši; ali računalnik Windows z USB 2.0 in Windows Visto ali Windows XP Home ali Professional (Service Pack 3) ali novejšim ter iTunes 10 ali novejši.

iPod touch z iOS-om 5 in iCloudom bo na voljo 12. oktobra v beli in črni barvi, s pomnilniki 8 GB, 32 GB ali 64 GB. iPod touch potrebuje računalnik Mac z USB 2.0, Mac OS X v10.5.8. ali novejši in iTunes 10 ali novejši; ali računalnik Windows z USB 2.0 in Windows Visto ali Windows XP Home ali Professional (Service Pack 3) ali novejšim ter iTunes 10 .5 ali novejši. iOS 5 bo na voljo kot brezplačna posodobitev za iPod touch (tretje in četrte generacije) ter bo tako obstoječim kupcem ponudil doživetje novih lastnosti, kot so iMessage, Game Center, Obvestila in sinhronizacija prek Wi-Fija.

Opomba: iMessage zahteva Wi-Fi.

Vir: Powercom sistemi d.o.o.


Posreduj članek naprej