iPad 2 prispel v Evropo

iPad 2 prispel v Evropo

0
Klemen Tominšek, 27. March 2011 v Novice z značkami ipad, ios, xcode.

V petek se je po točni predhodni najavi ob 17. uri pričela evropska prodaja močno zaželjenega naslednika prvega tabličnega računala iPad. Zaradi dvotedenske razlike v pričetku prodaje in omejene količine, se je tudi po stari celini razširila pravcata nakupovalna mrzlica.

Glede na povečano zanimanje zainteresiranih kupcev, so pooblaščeni prodajalci dobili majhno število iPad 2 tablic. Tako naj bi jih v tržaški trgovini prodali zgolj 30 kosov, v eni izmed münchenskih pa celih 200, kateri so bili večinoma vsi rezervirani več dni vnaprej.

Cene novih modelov so za 20 € nižje od prvotnih modelov, najdražje pa jih prodajajo na Danskem, Islandiji, Grčiji in Madžarskem. Za čuda so spet najcenejši v Veliki Britaniji, četudi so pred kratkim povečali stopnjo DDV na polnih 20 %, kot pri nas. Celotna tabela je dosegljiva tu.

Kdor je zaenkrat ostal praznih rok, si lahko v tolažbo predvaja filmček odpiranja škatle, a med ljubljanskimi prodajalci se že šušlja, da naj bi iPad 2 prišli na police trgovin že v sredini prihodnjega meseca!

Med novostmi velja omeniti, da je Apple poskrbel tudi za posodobitev mobilnega operacijskega sistema iOS na različico 4.3.1 in prav tako spremljujoča razvijalska orodja Xcode na 4.0.1.

Kot smo poročali o ugotovljenih težavah s praznjenjem baterije pri različici iOS 4.3, so pri Applu težavo z novejšim sistemom v celoti odpravili. Poleg tega pa so poskrbeli še za :

  • zatikanje grafike na iPod touchu (četrta generacija)
  • težave pri aktivaciji in priklopu na določena mobilna omrežja
  • zatikanje slike pri določenih TV sprejemnikih z uporabo Apple Digital AV adapterja
  • težave z ugotavljanjem istovetnosti pri nekaterih poslovnih spletnih storitvah

Pri razvijalskih orodjih Xcode pa gre zgolj za odpravo manjših hroščev, boljša podpora za novejši iOS 4.3.1 in večja zanesljivost pri delovanju.

Prenosi:
iPhone 3GS
iPhone 4
iPad
iPad 2
iPad 2,2
iPad 2,3
iPod touch 3. generacije
iPod touch 4. generacije
Xcode 4.0.1

vir fotografije: macerkopf.de


Posreduj članek naprej