The Daily za iPad

The Daily za iPad

0
Klemen Tominšek, 3. February 2011 v Novice z značkami časopis, the-daily, app.

Včeraj je po dvomesečnih porodnih mukah končno luč sveta ugledal The Daily za iPad
Pravoverniki niso spregledali dejstva, da je novica o splavitvi projekta prišla na Twitter iz Blackberryja. To bi jim nekako še spregledali, če ne bi zakrivili še večjega kiksa in predstavitev naredili v Flashu!

Projekt najavlja novo ero medijev, saj je The Daily dosegljiv samo na tablici iPad. Kot tekmeci preverjeno ponuja bogate interaktivne vsebine, fotogalerije, video, za 360° rotirajoče fotke, “vroče točke”, podpora družabnim omrežjem …

V projekt je bilo vloženih 30 mio USD in izbranih 100 novinarjev za zagon. *Rupert Murdoch lastnik News Corp. cilja na vse ponosne lasnike iPad-ov po svetu, saj 40 USD letne naročnine ni visok strošek. 14 dni pa je na voljo brezplačno.

Pri projektu je že od vsega začetka sodeloval tudi Apple. Z dnem zagona projekta so upeljali novo možnost plačevanja naročnin pri nakupu periodike v App Storu. S tem pa lokalni časopisi dobivajo hudo konkurenco, saj bo The Daily na voljo v vseh App Store-ih. Trenutno si ga je moč prenesti le iz ameriškega računa. Mnenje?


Posreduj članek naprej