Apple predstavil prvi zaslon s Thunderboltom na svetu

Apple predstavil prvi zaslon s Thunderboltom na svetu

0
Uredništvo Jabolko, 21. July 2011 v Novice z značkami thunderbolt, zaslon.

Apple je razkril nov zaslon Apple Thunderbolt Display, prvi zaslon s tehnologijo prenosa podatkov Thunderbolt, ki je tudi prvovrstna priključna postaja za prenosnike Mac. Z enim samim kablom je mogoče povezati Mac s priključkom Thunderbolt in 68,5-centimetrski (27-palčni) zaslon Apple Thunderbolt Display ter tako imeti dostop do kamere FaceTime, visokokakovostnega avdia, gigabitnega Etherneta, vmesnikov FireWire 800 in USB 2.0 ter priključkov Thunderbolt. Izdelan je predvsem za prenosnike Mac, zato ga odlikuje elegantno in tanko aluminijasto ohišje s steklom, napajalni priključek MagSafe, ki poskrbi za polnjenje MacBook Projev ali MacBook Aira.

»Apple Thunderbolt Display je prvovrstna priključna postaja za vaš prenosnik Mac,« je dejal Philip Schiller, Applov višji podpredsednik za globalno trženje izdelkov. »Uporabniki prenosnik z zaslonom povežejo z enim samim kablom, na voljo pa so jim vsi priključki za periferne naprave, omrežja in avdio naprave.«

S čudovito obliko v razmerju stranic 16:9 in s steklom, ki ga prekriva od roba do roba, ponuja Thunderbolt Display tehnologijo IPS za prikaz sijajnih slik s 178 stopinj širokim vidnim kotom. Katerikoli prenosnik Mac z vgrajeno tehnologijo Thunderbolt se lahko poveže z njim in tako ustvari popolno namizno rešitev. Zaslon Thunderbolt ima vgrajeno kamero FaceTime HD za ostre video klice, sistem zvočnikov 2.1 za kakovosten zvok in integriran polnilnik MagSafe za polnjenje prenosnikov Mac, tri priključke USB 2.0, en priključek FireWire 800, en vmesnik za gigabitni Ethernet in vrata Thunderbolt za povezavo z do petimi drugimi napravami.

Thundebolt Display je prvi zaslon na svetu s tehnologijo prenosa podatkov Thunderbolt. Odlikujeta jo dva dvosmerna kanala, vsak s hitrostjo 10 Gb/s, protokol PCI Express pa omogoča povezavo neposredno z visokozmogljivimi zunanjimi napravami, kot so diskovna polja RAID, prek vmesnikov pa podpira tudi naprave FireWire in USB ter gigabitna omrežja Ethernet. Thunderbolt podpira tudi DisplayPort v zaslonih visoke ločljivosti, z obstoječimi vmesniki pa deluje tudi z zasloni HDMI, DVI in VGA. Maci s Thuderboltom in ločeno grafiko lahko poganjajo dva zunanja zaslona, kar daje profesionalnim uporabnikom 7 milijonov dodatnih zaslonskih točk za prikaz ter možnost povezovanja dodatnih naprav Thunderbolt, prav tako pa tudi naprav za zajemanje videa in avdia.

Zaslon Thunderbolt je opremljen s svetlobnim tipalom, ki samodejno prilagodi svetlost zaslona glede na svetlobo v okolici, poleg tega pa porabi samo toliko energije, kot je potrebno za izvrstno uporabniško izkušnjo. Izdelan je z LED-tehnologijo brez vsebnosti srebra, s steklom brez arzena in iz visokorazgradljivih materialov. Nov zaslon ustreza standardu Energy Star 5.0 in ima status EPEAT Gold. Novi zaslon Thunderbolt ne vsebuje bromiranih zaviralcev ognja, vse žice in komponente pa so brez PVC-ja.

Apple Thunderbolt Display deluje samo s računalniki Mac z vgrajeno tehnologijo Thunderbolt. Cena in dobavljivost zaslona Apple Thunderbolt bosta sporočena naknadno.

vir: apcom


Posreduj članek naprej